En Sıcak Konular

Cemil Çiçek: Terörü Türkiye'ye bela edenler

5 Eylül 2012 11:03 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terörün şu anda Türkiye'nin önündeki en önemli mesele olduğunu belirterek, ''Ben terör meselesine yüreği yanarak bakan bir insanım." dedi, terör örgütü testekçilerini tarif etti.

Çiçek, Sivas Kongresi'nin 93. yıl dönümü etkinliklerine katılmak için geldiği kentte, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 4 Eylül Kampüsü Protokolü ile Vergi Rekortmenleri Ödül Törenlerine katıldı.

Burada konuşan Çiçek, Sivas Kongresi'nin 93. yıl dönümünü kutladıklarını ifade ederek, ''Bunun yakın tarihimizde, toplum, siyasi ve devlet hayatımızda ne kadar önemli olduğunun farkındayız ve daha fazla farkında olmalıyız. Çünkü bugün eğer Sivas Kongresi'nde o kararlar alınmasaydı ve millet olarak, o gün siyaset yapan insanlar olarak, o kararların arkasında durmasaydık, biz bugün burada bu toplantıyı yapamazdık. Evvela hepimizin siyasi görüşü, kanaati, inancı ne olursa bunun gerçekten farkında olmamız lazım'' diye konuştu.

Çok anlamlı tören yapıldığını ve ödül alan herkesi tebrik ettiğini aktaran Çiçek, Türkiye'nin Suudi Arabistan ve Katar gibi beleşten bir gelirinin olmadığını, petrol veya doğal gazı satıp devletin çarkını döndürmediğini bu nedenle çalışarak, üreterek ve kazanarak ülkenin bir yere getirilebileceğini vurguladı.

Çiçek, özel sektörün önemine değinerek, Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında olmasında, özel sektörün önemli katkısı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin daha da ileri noktalara geleceğine inandığını dile getiren Çiçek, şöyle devam etti:

''Yalnız şunu görmemiz lazım. Bu törenleri belli acıların arkasında yapıyoruz. Teröre epey kafa yormuş olan bir insanım. Terör şu an Türkiye'nin önündeki en önemli meseledir. Kim ne derse desin. Teröre bir siyaset adamı olmanın ötesinde; yakınlarını hem asala terörüne hem PKK terörüne vermiş olan bir aileden geliyorum. Bakınız Türkiye'de bir gelenek vardı. TBMM'de başkan seçildiğinde teşekkür konuşması yapar, Genel Kurul Salonunda tebrikleri kabul eder ve hiç vakit kaybetmeden geçici başkandan görevi devralmak üzere başkanlık kısmına geçer. Belki bunun bir istinası oldu. Ben Meclis'e başkan seçildim, 4 Temmuz günü saat 4.30, teşekkür konuşmasından sonra koşa koşa Kocatepe Camii'ndeki bir hemşehrim şehidin cenazesine gittim. Ben terör meselesine yüreği yanarak bakan bir insanım. Herkesin beni öyle anlaması lazım. Türkiye bir yere gelecekse bu belanın üstesinden gelmesi lazım ama bu belayı da iyi tanıması lazım.''

 TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Dünyada 50'ye yakın terör örgütü var. En fazla dış destek gören örgüt PKK'dır. Bu bazen yanı başımızdakiler, bazen birlikte aynı safta olduğumuz ülkelerdir. Bazen aynı ittifak içerisinde olduğunuz ülkedir'' dedi.Çiçek, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ''TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 4 Eylül Kampüsü Protokolü ile Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni''nde yaptığı konuşmada, terör ile 30 yıldır uğraşıldığını ancak herkesin teröre kendi bulunduğu noktadan baktığını söyledi.

Terörün doğru anlaşılması gerektiğini ifade eden Çiçek, ''Doğru anlayabilirsek ve bunun karşısında aynen 93 yıl evvel burada olduğu gibi dimdik, bu işin karşısında hep beraber durabilirsek, Türkiye bu terör meselesinin üstesinden öyle gelebilecektir. 1071 Malazgirt Zaferi'nden sonra, Anadolu'ya ayak bastığımız günden Cumhuriyet'in kurulduğu güne kadar üst üste 25 yıl barış dönemi bu coğrafyada yaşanmamıştır. Her 25 yılda bir, bir kaç defa ya güney cephesinde savaş çıkmış ya doğu cephesinde ya batı cephesinde. Bu ülkenin insanı uzunca yıllar huzur dönemini 25 yıl üst üste yaşamamış. En uzun süre barış dönemini Cumhuriyet döneminde yaşamışız'' diye konuştu.

-''Terör partiler üstü mesele''-

Belli tarihten itibaren cephe savaşları yerine insanlığın belası terör olgusuyla dünyanın, en acımasız olanıyla da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığını vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

''Terörün her türlüsünü yaşayan bir ülke, onun için terörü iyi tanımamız lazım. Bir, terör devlet sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir terör sorunu vardır. Bunu iyi anlamak lazım. Bir hükümet sorunu değil. Hiçbir hükümete mazeret çıkarmak için söylemiyorum. Çünkü 30 yıllık etnik terörün, başka terörleri de hesaba kattığınızda sağ iktidar geldi, sol iktidar geldi, merkezi iktidarlar geldi, tek parti iktidar oldu, koalisyon iktidarları oldu ama bu ülkenin gündeminden terör kalkmadı.

Zaman zaman ikinci plana düşmüş gibi gözüktü, o da terörün hazırlık devridir. Birincisi terör devlet sorunudur. İki, terör bir milli meseldir. Aynen Kıbrıs meselesi gibi. Meseleye, milli mesele anlayışıyla, inancıyla sarılmadığınız takdirde, birbirimizi suçlamanın ötesinde hiçbir mesafe katedemeyiz. Bir milli meseledir. Üç, terör partiler üstü bir meseledir. Zannedilmesin ki, falanca parti gelirse dağdakiler silahı bırakacak, 'filancalar geldi biz bu işten vazgeçtik' diyecek. Böyle bir olay yok. Partiler üstü bir mesele. Konuya da böyle yaklaşmak lazım. Partiler arası mücadele edeceğimiz bir çok meselemiz var. Bir çok partinin birbirine söyleyeceği bir çok şey olabilir. Ama terör meselesine biraz farklı bakmamız lazım. Terörle mücadele mevsimlik değildir.''

-''En fazla dış destek gören PKK''-

Cemil Çiçek, 93 yıl önce Türkiye'nin kuzeyden, güneyden, doğudan, batıdan sıkıntıya sokulduğunu ve bunların üstesinden bir ve beraber olunarak gelindiğini vurgulayarak, ''Bugün terör, uluslararası nitelikte bir beladır. Şunu iddia ediyorum, bu konuya kafa yormuş bir insan olarak. Dünyada 50'ye yakın terör örgütü var. En fazla dış destek gören örgüt PKK'dır. Bu bazen yanı başımızdakiler, bazen birlikte aynı safta olduğumuz ülkelerdir. Bazen aynı ittifak içerisinde olduğunuz ülkedir. Ben onları söylediğim zaman deniyor ki, 'kim bu ülkeler?' 30 yıl sonra halen bunu anlayamadıysak, bunu tanımlayamadıysak o zaman bu dökülen kanlar niye? Onun için en fazla dış desteği olan bir örgütün ortaya koyduğu bir olayla Türkiye karşı karşıya. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin uğraştığı 3 bin, 5 bin terörist değil'' şeklinde konuştu.

Terörün tedbir alınması durumunda ertesi gün bitecek bir şey olmadığını ifade eden Çiçek, dünyanın terör tecrübesi yaşadığını, en acısını da Türkiye'nin yaşadığını söyledi.

-Birlik, beraberlik vurgusu-

İnsanlığın terör konusunda ortak tecrübesi olduğunu anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

''Benim görebildiğim husus şudur. Belki bunun üzerine diğer tedbirler ilave etmemiz lazım. Yapılması gereken iş, hepimizin sık sık vurgu yaptığı ama arkasına pek de doğru örnekler koyamadığımız birliğimiz ve beraberliğimizdir. Bakınız, bu ülkenin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı yemin ederim ki oksijenden çok daha fazladır. Nasıl oksijensiz insan yaşayamazsa... Bu coğrafyada geçmiş topluluklara, medeniyetlere bakın. Ya da '16-17 tane devlet kurduk' diye övünüyoruz. Bunların neden yıkıldığına bakın, bunu bir tek sebebe indirgersiniz, o da bu ülkenin birliği ve beraberliğidir. İstiklal Harbi'ni böyle kazandık. Sivas'ta alınan kararlar bunu ifade ediyor. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılar da bir ve beraber olduğumuz zamanlar da bunu yapabildik. Şimdi bize düşen, sıkça vurguladığımız, hepimizin duası, temennisi olarak söylediği bu birlik ve beraberliğin arkasına en başta siyasetçiler olarak, toplumun her kesimi olarak güzel tabloları, güzel örnekleri, güzel misalleri koymamız lazım.''

Türkiye'nin gelişmesinin birilerinin dengesini bozduğunu belirten Çiçek, ''Biz geliştikçe birilerinin ayaklarına basıyoruz. Ayaklarına bastıklarımızın da başvurdukları en önemli enstrüman terördür. Onun için o devam edecek. Ama teröre karşı yapacağımız işlemden bir tanesi birlik ve beraberliğimizle beraber, bu lafın arkasına çok güzel örnekleri koyarak bu ülkeyi büyütmek, geliştirmek ve zengin kılmaktır'' dedi.

Çiçek, herkesin birbirine inanması, güvenmesi ve yapıcı eleştirilerde bulunması gerektiğine vurgu yaparak, ''Benim yaptığım yanlış olabilir. Burada yaptığım konuşmayı da tamamen doğrunun yüzde yüz kendisi olarak kabul etmeyin. Ama ne olur bir düşünün, eksiği varsa tamamlayın, yanlışı varsa düzeltin. Usulünde varsa, esasında varsa düzeltin. Ben bu bu düşüncelerle Türkiye'de siyaset yapmaya... Yaptığım çağrının önünde, arkasında, içinde, ortasında bu vardır. Başka da hiçbir şey yok. Bu millete hizmet etmek, bize, hepimize en büyük şereftir, onurdur'' diye konuştu.

Kaynak: AA



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,301 µs