En Sıcak Konular

Türkiye'nin enerji hamlesine karşılar!

5 Eylül 2012 09:47 tsi
Türkiye'nin enerji hamlesine karşılar! Bölgede patlayan büyük kavganın sebebi...

Türkiye'de 2001 krizinin ardından bir milyon kişi işsiz kalınca, halk o dönemin siyasetçilerini ilk seçimde tasfiye etti. 2002 seçimlerinin hemen öncesinde kurulan AK Parti iktidara geldi.
AK Parti Hükümeti, IMF'nin daha önce hiçbir ülkeye uygulamadığı "milli gelirin yüzde 6.5'ini faiz dışı fazla olarak ayırıp önceki hükümetlerin borçlarını ödeyeceksin" ağır koşuluna rağmen iktidarda kalarak ekonomiyi bataktan çıkardı. 

...

AK Parti bu süreçte başlıca iki şansızlık yaşadı. Bir, ABD ekonomisinde çıkan kriz Avrupa'ya sıçradıktan sonra Avrupa ekonomisi bir türlü düzelemedi. Bundan sonra düzelmesi de pek mümkün görünmüyor. İşte bu AK Parti'nin ekonomide hızını yavaşlattı. İki, Tunus'ta yasemin satan Muhammet Buazizi'nin kendisini yakmasıyla başlayan Arap Baharı, AK Parti'nin sanki Buazizi'ye kibriti verip başlattığı bir suçlamaya dönüştürüldü.

Türkiye'deki muhalefet adeta Arap Baharı'nı AK Parti'nin başlattığını ileri sürdü ve bölgede yaşanan istikrarsızlıklardan ve çatışmalardan AK Parti'yi sorumlu tuttu.

Diktatörlerin yönetimi altındaki Arap halkları AK Parti'nin Türkiye'deki başarısını görüp harekete geçmiş ve bu sayede diktatörlerden kurtulmuş olabilirler ama bunu suçlamaya dönüştürmek anlaşılır gibi değil. Bu süreçte Tunus'ta, Libya'da, Mısır'da diktatörler gitti. Şimdi sıra Suriye'ye geldi ama maalesef Türkiye'deki muhalefet Suriye üzerinden AK Parti'yi vurmaya çalışıyor.

Oysa işin aslı şu. Bölgede patlayan büyük kavga Kuzey Irak petrol, gaz rezervleri ve GAP projesi nedeniyle yaşanıyor.

İran, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi coğrafyasındaki petrol ve gazın kendi ürettiği petrol ve gaz fiyatlarını düşüreceğini ve hatta kendi kuyularının kapanmasına neden olacağını bildiğinden, K.Irak ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri baltalamaya çalışıyor ve terörü çoğaltıyor. Çünkü K.Iraklı Kürtler ve Türkiyeliler bu petrol ve gazı çıkardığında 2018'de bölgeden her yıl 108 milyar dolarlık petrol ihracatı yapılacak. Ve bu para hem Kürtler hem Türkler ve bölge halkının refahını hızla artıracak.

Süleyman Yaşar / Sabah (İlgili kısım)



Bu haber 2,119 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,906 µs