En Sıcak Konular

Bir çocuktan 6 yılda katil yaptılar

5 Eylül 2012 08:48 tsi
Foça'yı kana bulayan teröristler Suriye'ye kaçarken ele geçirildi. Bir terörist çatışmada öldü, yaralı terörist ise önemli itiraflarda bulundu.

21 yaşındaki teröristin 15 yaşında dağa götürüldüğü belirlendi. Dünyadaki gelişmelere kapatılan Batmanlı çocuğa tam 6 yıl, 'ölme-öldürme' eğitimi verilmiş.
 
İzmir'in turistik ilçesi Foça'yı kana bulayan teröristler Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yol kontrolü yapan ekipler tarafından yakalandı.
 
Çatışmada 1 terörist öldürüldü diğeri yaralı olarak geçirildi. Teröristlere yardımve yataklık yapan İzmir'de 3, Ceylanpınar ilçesinde 2 kişi gözaltına alındı.
 
Terörislerin parmak izleri olay yerinden alınan izlerle uyuştu. Yaralı teröristin de her şeyi itiraf ettiği bildirildi. 21 yaşındaki teröristin, 15 yaşında dağa götürüldüğü ve 6 yıl boyunca dünyadaki gelişmelerden habersiz 'ölme-öldürme' eğitimi verildiği ortaya çıktı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile Polisevi'nde basın toplantısı düzenledi.
 
Güvenç, 2 Eylül'de Viranşehir-Ceylanpınar ilçeleri arasındaki 3. kilometrede yol kontrol yapan ekiplerin, 63HY 766 plakalı araçla bölgeye gelen 2 teröristin saldırısına maruz kaldığını söyledi. ''Bu saldırı sonucunda Ahmet kod adlı terörist ölü olarak, Yunus Çiçek kod adlı diğer terörist yaralı olarak elimize geçmiştir'' diyen Güvenç, araç sürücüsünün Viranşehir'de taksicilik yapan bir vatandaş olduğunu ve yara almadan gözaltına alındığını kaydetti.
 
Güvenç, saldırıda 2 polisin yaralandığını, bunlardan birisinin hayati tehlikesinin sürdüğünü aktardı.
 
ÖZEL YETİŞTİRİLMİŞ TERÖRİSTLER
 
Vali Güvenç, yapılan çalışmalar sonucunda bu teröristlerin özel olarak yetiştirildiğini tespit ettiklerini kaydetti. Güvenç'in verdiği bilgilere göre iki terörist 3 Ağustos'ta Suriye'den giriş yaparak Ceylanpınar ilçesine geldi.
 
Karayoluyla İzmir'e geçtiler ve keşifleri yaptıktan sonra Foça'daki eylemi gerçekleştirdiler. Güvenç, "Parmak izleri kesinlikle uymaktadır. Foça eylemini yapanlar oldukları tespit edilmiştir. Ayrıca yaralı terörist eylemi yaptıklarını itiraf etti" dedi.
 
Güvenç, teröristlerin Ceylanpınar'dan sınırı geçip Suriye'ye geçmeyi planladığını ifade etti. Güvenç, ölü ele geçirilen ''Ahmet'' kod adlı teröristin üzerindeki kimliklerin sahte çıktığını, gerçek kimliğini tespit etmeye çalıştıklarını açıkladı.
 
Yaralı terörist 'Yunus'un ise Diyarbakır nüfusuna kayıtlı ve aslen Batmanlı olduğunu bildirdi. Güvenç, söz konusu teröristle ilgili şunları anlattı: ''15 yaşında dağa götürülmüş bir çocuk, 6 yıldır ölmek ve öldürmek için yetiştirilen, eğitilen bir insan. 6 yılda dünyada ve Türkiye'de neler olduğunun farkında değil.
 
Türkiye'de kaç tane referandum yapıldı, sivilleşme adına hangi adımlar atıldı, ekonomiye neler katıldı, Türk ekonomisi 6 yılda ne kadar büyüdü, yeni anayasa için ne kadar çalışma yapıldı?
 
Bunların hiç birinden haberi olmadan, 6 yıldır anne ve babasını görmeden dağda özel ölme ve öldürme üzerine eğitilmiş birisi.'' Bu arada, basına dağıtılan bilgi notunda, Viranşehir'deki olayda teröristlerin üzerinde 2 Glock marka tabanca, 1 el bombası, 3 bin 800 dolar, bin 55 lira ve 2 sahte nüfus cüzdanı ele geçirildiği belirtildi.
 
MANKURT NEDiR?
 
Yaralı teröristin 15 yaşında alındıktan sonra, dünyadaki tüm gelişmelerden koparılarak 'katliamcı' olarak kurgulanması ve 6 yıl sonra şehre salınması 'mankurt' kavramını akla getirdi.
 
Kırgız yazar Cengiz Aytmatov, 1980'de yazdığı 'Gün Olur Asra Bedel' romanında mankurt sözcüğünü kullandı. Avarlar olarak bilinen ve Avrupa'da Juan-Juan olarak adlandırılan Kırgızistan Türkleri'nin baş düşmanı olan acımasız bir topluluk vardır. Bu insanlar, çevrelerindeki topluluklara saldırır, yerleşimyerlerini yakıp yıkar, insanları öldürdükten sonra çevrede ne varsa yağmalar ve tutsak alır. Önce tutsağın başını kazır, saçlarını tek tek kökünden çıkarırlar. Sonra devenin boynundaki deriyi tutsağın kanlar içinde olan kazınmış başına sararlar. Kuruyup büzülen deri, kafayımengene gibi sıkarken bir yandan da uzayan saç dışarı çıkamayınca başına batar. Tutsak, kafasını yerlere vurmasın diye bir kütüğe bağlanır, aç-susuz bırakılır. Beşinci günün sonunda yaşayabilen tutsaklar belleklerini yitirir. Ama artık o bir insan değil, geçmişini hatırlamayan ve her istenileni yapan bir mankurt olur.
 
bugün


Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,778 µs