En Sıcak Konular

Saka: Baro'da 28 Şubat tasfiye olacak

4 Eylül 2012 17:45 tsi
İstanbul Barosu yeni döneme hazırlanıyor. Seçimlere son hızla hazırlanan Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkan Adayı Av. Rıza Saka bu dönemde seçimleri almaya kararlı olduklarını belirtiyor.

Yargılaması devam eden Ergenekon örgütüne yakınlığıyla bilinen İstanbul Barosu yönetiminin yeni Baro seçimlerinde işi zor görünüyor.

Uzun süredir seçimlere hazırlandıklarını ve hukukçuların da halkın bir parçası olduğunu vurgulayan Saka, "halkımızın büyük bölümü anayasa değişikliği talebini desteklerken anayasa değişikliğine karşı çıkan hukuk mensupları hukuku temsil edemezler. Hukuku halk belirler. İstanbul Barosu gibi büyük bir camiayı temsil eden Sivil Toplum Örgütü niteliğindeki İstanbul Barosu da halkımızın görüşleri istikametinde bir yapıya kavuşacak" diyor.

28 Şubat döneminde hukuku temsil etmesi gereken bir yapının Ergenekon davasında hukukun tecellisi için çaba göstermesi gereken İstanbul Barosu'nun vesayet zihniyetiyle birlikte hareket etmesinin hukukçuları yaraladığını söyleyen Rıza Saka, "Hukukun Üstünlüğü Platformu olarak hukukçulardan oluşan platformumuza üye 15'in üzerinde kuruluşun desteğiyle bu seçimleri almaya kararlıyız. Platformu oluşturan kuruluşların her biri yeni anayasa çalışmalarında önemli roller üstlenerek toplumun tüm bireylerini kucaklayan yeni Anayasa için önemli çalışmalar yürüttüler. Yürütülen bu çalışmaları İstanbul Barosu çatısı altında birleştirerek İstanbul Barosu'nu halkın taleplerine uygun faaliyet gösteren bir STK'ya dönüştüreceğiz. Dışlayıcı değil kucaklayıcı, kuşatıcı yönetim anlayışı ile ötekileştirmeden her bireye, her kesime hizmet veren bir yapıya dönüşeceğiz. Türkiye'nin geldiği nokta budur. İstanbul Barosu'nun ülkemizin bu yapısının dışında kalması düşünülemez. Bu duyarlılıkla hareket ederek avukatlık mesleğini icra eden ve rey hakkı olan tüm meslektaşlarımı Baro seçimlerinde oy kullanmaya bekliyorum" dedi.

Hukukun Üstünlüğü Platformu adli yıl açılışında verecekleri resepsiyonla platform paydaşlarıyla buluşacak. 5 Eylül'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek organizasyonda Genel Kurul seçimlerine ilişkin projeler açıklanarak kamuoyuyla paylaşılacak.



Bu haber 963 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,580 µs