En Sıcak Konular

'Karşılaştığımız zorlukları aynı ruhla aşacağız'

4 Eylül 2012 17:42 tsi
TBMM Başkanı Çiçek, ''Bugün karşılaştığımız zorlukları aynı ruhla aşacağız. Ülkemizin karşılaştığı sorunları biz çözeceğiz'' dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Sivas Kongresi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün tarihimizde önemli sonuçlar doğuran Sivas Kongresi'nin 93. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, bunu, yürekleri yakan acı olayların ertesinde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu anma toplantılarının son derece önemli olduğunu, bugün sayılan o kazanımların nelerin karşılığı olduğunu herkesin, özellikle genç nesillerin çok iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, bugünlerin çok daha büyük coşkularla kutlanması ve o günleri armağan edenlerin rahmetle, saygıyla anılması gerektiğini dile getirdi.

Siyasetçilerin bu kongreden çıkaracağı önemli bir ders olduğunu kaydeden Çiçek, ''Burada her türlü fikir tartışılmıştır. Belki bizi çileden çıkaran teklifler de tartışılmıştır. Mandadan, himayeden yana olanlar olmuştur. Ama bu tartışmanın sonunda hep birlikte, bir ve beraber olunmuştur. Bugün karşılaştığımız zorlukları aynı ruhla aşacağız. Bu ülkemizin karşılaştığı sorunları biz çözeceğiz. Başkası çözecek değil. Başkasından bir şey beklemeye hakkımız da yok, bunun gereği de yoktur. Çünkü başkasından ne geleceği belli olmaz. Onun için bir olacağız, diri olacağız ve iri olacağız. Neticede ülkemizin sorunlarını birlikte biz çözeceğiz. Onun içindir ki Sivas Kongresi bu manada önemlidir'' diye konuştu.

Bu kongrede alınan kararların bundan 93 yıl evvel ne kadar geçerliyse bugün de o kadar geçerli olduğunu dile getiren Çiçek, ''Onun için dedim ki, bu kararların arkasında ne kadar dik durabilirsek, ne kadar bir ve beraber olabilirsek, tartışmalarımızı birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, ülkemizin yararına yapabilirsek, emin olun bu milletin aşamayacağı hiçbir sorun yoktur'' dedi. (AA)



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,656 µs