En Sıcak Konular

'Türkiye'den silah yardımı almıyoruz'

4 Eylül 2012 17:27 tsi
'Türkiye'den silah yardımı almıyoruz' Suriyeli muhalifler düzenledikleri basın toplantısıyla Türkiye'den silah yardımı almadıklarını dile getirdi.

Esed rejiminin kasıtlı olarak gazetecileri öldürdüğünü vurgulayan muhalifler, "Biz uluslararası toplumdan siyasal, lojistik ve basit bir kaç tane silah desteği vermesini bekliyoruz. Allah'a çok şükür savaşacak ordumuz var." şeklinde beklentilerini ifade etti.

Suriyeli muhaliflerin direniş cephesi Liva el-Tevhid'in (Tevhid Sancağı Ordusu) lideri Abdulkadir Salih ile Halep Devrim Konseyi Meclis Başkanı Abdülaziz Selame, İstanbul'daki Akgün Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda önemli konulara değinen Abdulkadir Salih, özellikle Türkiye'den silah yardımı alınmadığını vurguladı. Özgürlüklerini elde edinceye kadar savaşacaklarını söyleyen Abdülkadir Salih, "Bize silah yardımı yapılsaydı bugün Suriye rejimi ayakta kalmazdı. Türkiye'den bize gelen herhangi bir silah yardımı yok. Türkiye'den bize gelen insani yardımlardır. Türkiye, Suriyeli sığınmacılara insani ve sosyal destek vermektedir. Elimizdeki bütün silahlar silahıyla Esed ordusundan ayrılmış olan askerlerin elindeki silahlardır. Ya da bizim rejimin depolarından aldığımız silahlardır." dedi.

'GAZETECİLER KASITLI OLARAK ÖLDÜRÜYORLAR'

Salih, "Esed rejimi kasıtlı olarak gazetecileri öldürüyor. Biliyorsunuz yakın zamanda Japon gazeteci bir kadın öldürüldü. Onu kasten öldürdüklerini biliyoruz. Bu cinayeti işleyen bir kişiyi ele geçirdik. Gazetecileri öldürme emri aldıklarını itiraf etti. Esed rejiminin gazetecileri kaçırma ya da öldürme eylemine başladığını söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Suriye'deki direnişçilere silah yardımı yapılması gerektiğini dile getiren Abdülkadir Salih, "Biz uluslararası toplumdan siyasal, lojistik ve basit bir kaç tane silah desteği vermesini bekliyoruz. Allah'a çok şükür savaşacak ordumuz var. Ancak bunun özgürlüğümüzün daha hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bir takım silahlara ihtiyacımız var. Şu anda Halep'in kırsalı tamamen bizim elimizde. İlk gün savaşa başladığımızda yüzde 40'ını elde etmiştik. 4'üncü gün de yüzde 65'ini ele geçirdik. Halep'in lojistik desteği sağlam. Şam'daki direniş tekrar başladı. Hem Şam hem de Halep bu rejimin artıklarından kurtulacak." ifadelerini kullandı.

Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs