En Sıcak Konular

ABD'li şirketler Atina'nın iflasına hazırlanıyor

4 Eylül 2012 15:55 tsi
ABD'li şirketler Atina'nın iflasına hazırlanıyor ABD'li şirketlerin Atina'nın iflasına yönelik senaryolar üzerine çalışmaya başladığı bildiriliyor

Avrupalı yetkililer Yunanistan'ın kurtarılması için zirve üzerine zirve düzenlerken ABD'li şirketler Atina'nın iflasına yönelik senaryolar üzerine çalışmaya başladı.

ABD'li şirketler Yunanistan'ın iflasına strateji belirliyor. Ford bilgisayar altyapısını Yunanistan'ın eski para birimi drahmi için ayarladı. MasterCard ve Visa da hazırlanıyor Avrupalı yetkililer Yunanistan'ın kurtarılması için zirve üzerine zirve düzenlerken ABD'li şirketler Atina'nın iflasına yönelik senaryolar üzerine çalışmaya başladı.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre çok sayıda ABD'li şirket Yunanistan'ın iflas etmesi halinde izlenmesi gereken en uygun stratejiler konusunda danışmanlık şirketlerinden destek alıyor. Özellikle finans kuruluşlarının bu konuda başı çektiği belirtiliyor.

DÜĞMEYE BASTILAR

Kimi şirketler iflas halinde taşınmaz mallarını nasıl koruyacağını düşünürken, çoğunluğun da geçici süreyle faaliyetlerini durdurmanın yollarını aradığı kaydediliyor. Diğer yandan planlarını çok daha geniş çağlı yapanlar da var.

New York Times'ın haberine göre ise bazı şirketler Atina'nın Euro'dan çıkması ve eski para birimi drahmiye dönmesi ihtimaline karşı ödeme altyapılarını şimdiden yeni sisteme hazırlamaya başladı. Gazetenin haberine göre ABD'li oto üreticisi Ford, bilgisayarlarında bu ayarlamayı şimdiden yaptı.

MasterCard ise Euro Bölgesi'nden bir ya da birden fazla ülkenin çıkması halinde izlenecek stratejiyi şimdiden belirledi. Yetkililer ödeme sistemlerinin kurlarda oluşacak olası değişimlere 1-2 gün içerisinde adapte olabileceğini duyurdu. Visa'nın da bu değişimi kısa süre içerisinde yapabileceği ifade edildi.

MERRILL LYNCH DE 3 SENARYO HAZIRLADI

Bank of America'nın iştiraklerinden olan Merrill Lynch, Atina için üç senaryo oluşturdu. Bunlardan ilkine göre Yunanistan iflas edecek, ikinci senaryoya göre ise Yunanistan'ın yanı sıra başka ülkeler de birliği terk edecek.

Son senaryoya göre ise Euro Bölgesi'nin tamamı dağılacak. Danışmanlık şirketleri ise müşterilerine iflas haberinin cuma akşamı açıklanması halinde yaşanabileceklerin kısa özetini çıkarıyor.

Bu plana göre iflas haberi akşam geldiği için borsalar kapanmış olacak. Bir sonraki adım olarak ise bazı bankalar Yunanistan'daki faaliyetlerini geçici olarak durduracak. Ardından da hem Yunanistan'a hem de Yunanistan'dan yurtdışına yönelik para transferlerine kısıtlama gelecek.

Bu haber 939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,956 µs