En Sıcak Konular

Suriye'de yaşananlar facia

4 Eylül 2012 15:39 tsi
Lübnan Yüksek Şii Konseyi Üyesi Seyyid Hani Fahs, 'Suriye'de yaşananlar artık suç olmaktan çıkıp korkunç bir faciaya dönüştü' dedi.


Suriye'de ve Arap ülkelerinde yaşanan gelişmeleri AA muhabirine değerlendiren Fahs, "Suriye'de yaşananlar artık suç olmaktan çıkıp korkunç bir faciaya dönüştü. Suriye devrimine destek vermekte geç kalındı" diye konuştu.

"Lübnan'daki Şiilerin yüzde 70'inin Suriye yönetimini desteklediği" yönündeki iddiaların doğru olmadığını vurgulayan Fahs, Suriye devrimine destek verdiğini ve bunu, 10 Ağustos'ta bazı Şii alimlerle birlikte bildiri yayımlayarak duyurduklarını ifade etti.

Suriye ve Arap ülkelerinde yaşanan halk ayaklanmalarına destek veren Şiilerin sesinin çoğunluk tarafından bastırılmaya çalışıldığını savunan Fahs, "Suriye devrimine destek veren az sayıda Şii olabilir, ancak burada önemli olan sayı değil niteliktir" dedi.

Bahreyn'daki Şii devrimcilerin de yönetime karşı mücadele verdiğini ifade eden Fahs, "Bahreyn'de yaşananlar görmezden geliniyor. Bu davranış devrimci ruha aykırı" yorumunda bulundu.

İran'ın Suriye politikasını da eleştiren Şii alim, "Tahran'ın dış politikadaki en büyük hatası olaylara karşı ideolojik bir yaklaşım sergilemesi" değerlendirmesinde bulundu.

HANİ FAHS KİMDİR

Lübnanlı Şii Alim Hani Fahs, 1946'da Lübnan'ın Nebatiye kentinin Cebşit semtinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nebatiye kentinde tamamlayan Fahs, bir süre Irak'ın Necef kentinde Arap dili ve İslami ilimler alanında dersler aldı. Yüksek Şii İslam Meclisi üyesi olan Fahs, 1982-1985 yılları arasında İran'da yaşadı. Fahs, aynı zamanda Amman Ehli Beyt Akademisi üyesi. (AA)

Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs