En Sıcak Konular

'Terör örgütünün, hakimiyeti söz konusu değil'

4 Eylül 2012 14:40 tsi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Terör örgütünün, hainlerin herhangi bir hakimiyeti söz konusu değildir. Bunlar dünyanın birçok yerinde görüldüğü gibi vur kaç sistemiyle hareket eden, tamamen bu hain planlarını kardeşi kardeşe düşürmeye yönelik,



Bağış, "Böylesine önemli bir süreçte, birlik ve beraberliğimizin bu kadar güçlü olması gereken bir süreçte Türkiye'nin ana muhalefet partisinin genel başkanına tutup da 'hani istihbarat çok güçlüydü' diye sormak yakışmıyor" diye konuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i AB Bakanlığı'nda kabul etti.

Gaziantep'in AB fonlarını kullanma ve projeler üretme konusunda çok aktif bir şehir olduğunu dile getiren Bağış, Güzelbey ile görüşmesinde Gaziantep'teki AB projelerini değerlendireceklerini söyledi.

Bağış, Gaziantep'de iki hafta önce meydana gelen bombalı saldırıya değinerek, saldırı sonrasında kentte ortaya konan birlik, beraberlik ve kardeşlik dokusunun çok anlamlı olduğunu belirtti.

Bağış, "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi zaten Antep'in gazilik unvanını alma sürecindeki ortaya koyduğu kahramanlık, kararlılık Türkiye'nin her ili, her ilçesi hatta köyü tarafından örnek alınacak bir olgudur. Ben böylesine anlamlı mücadeleyi geçmişte ortaya koyan Antep halkının bugünlerde de ülkemiz içerisinde kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize fitne sokmaya çalışanlara verdiği cevabı çok anlamlı buluyorum" dedi.

Bağış, bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hani istihbarat çok iyiydi" sözünü ve "alan hakimiyeti tartışmalarını" hatırlatması üzerine, "Terör örgütünün, hainlerin herhangi bir hakimiyeti söz konusu değildir. Bunlar dünyanın birçok yerinde görüldüğü gibi vur kaç sistemiyle hareket eden, tamamen bu hain planlarını kardeşi kardeşe düşürmeye yönelik, Türkiye'de bir öfke seli yaratmaya yönelik çabalarla sürdürmeye çalışan bir örgüttür" diye konuştu.

PKK'nın sadece bir terör örgütü olmadığının altını çizen Bağış, şöyle devam etti:

"PKK bir taşerondur. PKK bir uyuşturucu çetesidir. PKK bir insan kaçakçılığı çetesidir. Kürt kardeşlerimizi hiçbir şekilde temsil etmez. Kürtlerin sosyal, kültürel, anayasal haklarıyla ilgili de aslında hiçbir çabası yoktur."

Bağış, şunları söyledi:

"Böylesine önemli bir süreçte, birlik ve beraberliğimizin bu kadar güçlü olması gereken bir süreçte Türkiye'nin ana muhalefet partisinin genel başkanına tutup da 'hani istihbarat çok güçlüydü' diye sormak yakışmıyor. Bugün acımız var, hepimizin yürekleri sızlıyor. Bu acımızı hep beraber bastırmamız gerekirken, ana muhalefet partisinin şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmaya kalkması, istismar yapmaya kalkması çok çok acıdır.

Kendi milletvekillerinden bir tanesi bundan daha 20 küsur gün evvel örgüt tarafından dağa kaçırıldığını, dağa kaldırıldığını iddia etti. Sayın Kılıçdaroğlu, o milletvekiliyle aradan 20 gün geçtikten sonra görüşebildi. Önce o partisinin içerisine bir çeki düzen versin, terör örgütünün adeta borazanı konumuna düşmüş, terör örgütünü öven, terör örgütünün mensuplarıyla ilgili methiyeler düzen milletvekillerinin önce söylemlerini kontrol etsin, ondan sonra devletin, hükümetin terör karşısında ortaya koyduğu kararlı mücadeleyle ilgili eleştirilerini bizlerle paylaşsın."

-Hristofyas'a yaptığı teklifin reddedilmesi-

Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'a Fenerbahçe ile Limasol takımları arasında İstanbul'da oynanacak maçı birlikte izleme önerisinin reddedilmesiyle ilgili bir soru üzerine Bağış, Hristofyas'a yaptığı çağrının aslında son derece samimi olduğunu söyledi.

Bağış, "Aslında spor gibi her türlü ayrımcılığa karşı panzehir olabilecek bir platformda önemli mesajların verilebileceği düşüncesiyle yapılmış bir çağrıydı" dedi.

Bağış, şöyle konuştu:

"Düşünün Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sayın Derviş Eroğlu ile sayın Hristofyas'ın birlikte o maçı izlemelerinin dünya kamuoyuna ve özellikle Kıbrıs'taki hem Türk hem Rum halkına verecekleri pozitif imajı. Onlar göremediler."

Türkiye'nin bugüne kadar Kıbrıs'ta kapsamlı çözüm için her önerisinin reddedildiğini söyleyen Bağış, yaptığı son çağrının da "her zamanki ciddiyetsizlikle, her zamanki çözüme karşı tavırla" reddedildiğini belirtti. Bağış, takdiri uluslararası kamuoyuna bıraktığını kaydetti.

Egemen Bağış, İstanbul Belediye Başkanlığı'na adaylığı konusundaki iddialar hakkındaki bir soru üzerine de kendisinin herhangi bir makama talip olmasının söz konusu olmadığını belirterek, "AK Partililer, genel merkezde oluşturulan istişareler sonrası kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışırlar" dedi.

Bu haber 901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,665 µs