En Sıcak Konular

Abdulkadir Salih: Adil bir devlet istiyoruz!

4 Eylül 2012 13:57 tsi
Suriye muhalefetinin en büyük direniş cephesi olan ifade edilen Liva el-Tevhid’in lideri Abdulkadir Salih, bugün saat 11:00’de İstanbul Akgün Hotel’de düzenlenen basın toplantısında Suriye’deki son gelişmeleri aktardı.

Suriye’de ki son gelişmeleri değerlendiren Liva el-Tevhid lideri Abdulkadir Salih şu açıklamalarda bulundu:

Suriye’de 18 ay önce Dera’da çocuklar “Halk rejimin yıkılmasını istiyor” diyerek bizim toplumuza önemli bir cesaret verdi. 40 yıllık bir süredir Esed rejiminin katliamları ile yılmış ve korkaklaşmış halk Dera’da ki bu cesur çocukların tavrı ile bir silkinme yaşadı ve Suriye direnişini başlattı.

Aylarca barışçıl gösteriler ile meydanlarda haklarımızın iadesi için, özgürlük için eylemler gerçekleştirdik. Fakat Esed rejimi, bu barışçıl gösterilere vahşi politikalar ile bastırmaya çalıştı.

Bizde halkımızı korumak ve özgürlüğümüzü kazanmak için Esed rejimine karşı silahlı mücadeleye başladık. Allaha şükürler olsun ki Esed rejimine karşı birçok bölgede zafer elde ettik ve hala Esed rejimine karşı birçok bölgede onurlu bir halk mücadelesi gerçekleştiriyoruz.

HALEP’İN %70’İ ÖZGÜR SURİYE ORDUSUNUN ELİNDE!

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu’nun öncülüğünde bugün saat 11’de İstanbul Akgün Otel’de Liva el-Tevhid lideri Abdulkadir Salih basın toplantısında Suriye’de ki son gelişmeleri aktardı.

Gerçekleştirilen basın toplantısında Suriyede’ ki son durumla alakalı aktarımlarda bulunan Salih, ‘Uzun süredir Halep’te bir mücadele veriyoruz, Halep hem ticari hem de konumu dolayısıyla önemli bir nokta, bu bölgeyi ele geçirirsek eğer Esed rejiminin ayakta kalması imkansızlaşır’dedi.

Bu bağlamda Halep’te ciddi kazanımlar elde ettiklerini belirten Abdulkadir Salih , Halep’in %70’ini ele geçirdiklerini geri kalan %30’un sadece rejimin kontrolunde olduğunu ifade etti.

Halep direnişine öncelikle kırsalda başladıklarını belirten Liva el –Tevhid lideri Abdulkadir Salih, merkeze ulaşana kadar zorlu mücadele verdiklerini fakat sonunda Allahında yardımıyla başarıya ulaştıklarını söyledi.

‘SURİYE’DE FURKAN SAVAŞI YAŞANIYOR!’

Suriye’deki direniş ile alakalı yaptığı açıklamada ise ‘Suriye direnişi hak ile batılın ayrıştığı noktadır ‘ açıklamasında bulunan Salih, Suriye’de ‘Furkan Savaşı’ yaşandığını belirtti.

Suriye’de birçok bölgede karada hakim olan bizleriz fakat, Suriye ordusunun hava saldırılarına karşı çaresiz kalıyoruz. Esed askerleri vahşice köy ve kentlere havadan bombalı saldırı düzenliyor. Bunun sonucunda geçen gün açıklandı sizde biliyorsunuzdur 29 binden fazla şehit verdiklerini söyleyen Salih, bu rakamların net rakamlar olmadığını enkaz altında kalanlar cezaevlerinde işkencelerle öldürülenler hesaplandığınızda rakamın korkutucu bir seviyeye ulaşacağını ifade etti.

‘HALEP’TE ESED ORDUSUNA BÜYÜK DARBE VURDUK’

Halep’te sürdürdüğümüz direniş esnasında karadan yapılan saldırılara karşı izzetli bir direniş gerçekleştirdik diyen Abdulkadir Salih, Esed ordusunun birçok cephaneleğini ve Tanklarını imha ettilerini belirtti. Yaşanan bu gelişmelerin Özgür Suriye direnişçilerine büyük moral kaynağı yaşattığını vurgulayan Salih Suriye halkı yakında onurlu bir zafer kazanacaktır’ dedi.

‘BİZ ADİL BİR DEVLET İSTİYORUZ!’

Biz adil bir devlet istiyoruz, barışçıl gösterilerde de bu talepleri ilettik rejime. Fakat karşılığında vahşice saldırılar yaşadık ve halkın üzerine ateşler açıldı. Suriye halkının dramı yeni değil 40 yıldır aynı dozajda bir sindirme ve sistematik baskı politikası uygulanıyor. Ama biz buna karşı çıkıyoruz artık! Artık herkesin özgürce kendini ifade edebileceği, konuşmaktan korkmadığı, hak ve adalet kavramlarının anlam bulduğu bir yönetim talep ediyoruz. Allah’ın izniyle tüm etnik gruplarıyla beraber Suriye Halkı bu kazanımı elde edecek!

‘BU ZULME SEYİRCİ KALMAYIN’

Suriye’de 18 aydır neredeyse hergün yüzlerce kişi katlediliyor. Bombalamalar, katliamlar ! Bu halk sadece Özgürlük talebinde bulunduğu için bu dramı yaşıyor! Lütfen bu katlima ve vahşi politikalara karşı sessiz durmayın! Bu izledikleriniz film değil gerçek tüm çıplaklığıyla gözler önünde.

‘TÜRKİYE HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Direnişin başladığı günden bu yana Suriye halkına hem maddi hem de manevi yardımlarını eksik etmeyen Türkiye halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten de en çok yardımı Türkiye’den gördük. Türkiye ve Suriye aralarında suni sınırların çizildiği iki kardeş halktır. Bu bağlılığımızı sınırlar veya başka bir şey engelleyemez. Diğer kardeş arap ülkelerde Türkiye kadar olmasa da yardımda bulunuyor. Allah hepsinden razı olsun, bu duruma sesiz kalmayıp Suriye halkının yanında olmalarından dolayı.

‘SİLAHA İHTİYACIMIZ VAR!’

Esed ordusuna karşı uzun süredir onurlu bir mücadele gerçekleştiriyoruz. Ama ne yazıkki lojistik imkansızlıklardan dolayı yeterli güce sahip değiliz. Biz batıdan ve uluslar arası kamuoyundan tek bir talepte bulunuyoruz. Suriye halkına havadan ve karadan vahşice saldıran Esed ordusuna karşı durmamız için silaha ihtiyacımız var! Tek talebimiz bu Suriye’nin kaderini Suriye halkı belirleyecek. Bu devrim ve kazanımlarımız şehidlerimizin kanları ile süslendi. Allah’ın izniyle şehidlerimizin bereketi ile Suriye’de adil bir devlet inşa edeceğiz. Hristiyan, Dürzi , Kürd ve diğer etnik azınlık gruplar ile Suriye halkının özgürlük taleplerini hayata geçireceğiz!



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,290 µs