En Sıcak Konular

''Suriye Halkının Dostları'' toplandı

4 Eylül 2012 13:52 tsi
Suriye Halkının Dostları Ekonomik Yeniden İmar ve Kalkınma Çalışma Grubu'nun 2. toplantısı Almanya'nın başkenti Berlin'de başladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Suriye'de başarılı bir siyasi değişimin yanı sıra ekonominin geliştirilmesinin de önemli olduğu konusunda toplantıya katılanlarla görüş birliği içinde olduklarını belirterek, Suriye'deki yaşam şartlarının gün geçtikçe kötüleştiğini ve mevcut rejimin vahşi bir şiddet uyguladığını ifade etti.

Suriye rejiminin tüm yasallığını yitirdiğini ve günlerinin sayılı olduğunu kaydeden Westerwelle, rejimin içten içe yıkıldığını ve uluslararası alanda dışlandığını, birçok ülkenin Suriye'deki insan hakları ihlallerini kınadığını, bu nedenle Esed'in ülkede bir geleceğinin olamayacağını söyledi.

Uluslararası camia olarak Suriye'deki şiddete son verilmesini ve bu ülkede yeni bir siyasi sürecin başlamasını mümkün kılmak durumunda olduklarını belirten Westerwelle, Almanya'nın BM'nin ve Arap Birliği'nin çabalarını tüm gücüyle destekleyeceğini ifade etti.

Kaybedilecek zaman olmadığını ve Suriye halkına, Esed rejimine karşı bir seçeneklerinin bulunduğunun gösterilmesi gerektiğini kaydeden Westerwelle, siyasi özgürlüğün ekonomik büyüme ve gelişmeyle desteklenmesi gerektiğini, yeniliklerin ancak Suriye halkının ekonomik durumunun düzeltilmesiyle başarılı olabileceğini söyledi.

Almanya ile toplantının eşbaşkanlığını yapan Birleşik Arap Emirlikleri'nin Devlet Bakanı Reema El Haşimi de konuşmasında, Suriye'deki halkın çektiği acılara dikkati çekerek, ekonomik gelişmeyle Suriye halkının çektiği acıların biraz olsun dindirilebileceğini söyledi.

Toplantıya katılan Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdülbaset Sida da Suriye halkının ülkede sosyal adaletin ve demokratik sistemin sağlanması için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu belirterek, Suriye halkına yardımcı olduğunu söylediği AB, ABD, İngiltere, Türkiye'ye de teşekkür etti.
 

aa


Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs