En Sıcak Konular

Zirve Yayınevi davasında 41. duruşma

4 Eylül 2012 12:00 tsi
Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde Alman uyruklu Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmesiyle ilgili davanın 41. duruşması başladı.

Dün 300 sayfası sanıkların yüzüne okunan 762 sayfalık iddianamenin bugün kalan kısmı okunacak.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 9 sanığın yargılandığı davada, 22 Haziran 2012 tarihinde kabul edilen ek iddianame ile birlikte sanık sayısı 20'ye çıktı. Duruşmaya sanıklardan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler, Varol Bülent Aral, Hüseyin Yelki, dönemin Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil Ruhi Abat, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan ile İlker Çınar, Adil Akçay, Âdem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka katıldı. Duruşmayı Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske ile sanık yakınları da izledi.

Duruşmaya katılmayan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme, konut dokunulmazlığını ihlale azmettirme, nitelikli yağmaya teşebbüse azmettirme' iddialarıyla suçlandığı davanın duruşmasında, dün okunmaya başlanan 762 sayfalık ek iddianamenin 300. sayfasından devam edilecek.

Müdahil avukatlarından Erdal Doğan, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Zirve davasına bakan savcıların ve hâkimlerin değiştirilmesine tepki gösterdi. TMK 10. maddesiyle görevli savcılar Şeref Gürkan ve İsmail Aksoy ile 2 hâkimin dosyadan alınmasının yanlış bir uygulama olduğunu savunan Doğan, "Yargıçların ve savcıların TMK 10. maddede görevlendirilmiş olması, bu davada engel değildir. Adil yargılamayı sadece sanıklar için değil, müdahil taraf için de gereklidir. Aynı zaman etkin ve sonuç alınması açısında bu mahkemeden ve soruşturmadan savcı ve yargıçların alınmış olması çok büyük bir hata ve çok ciddi bir hata. Telafisi mümkündür. Adalet Bakanlığı ve HSYK'nın kararına bağlıdır." dedi.

cihan


Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,727 µs