En Sıcak Konular

Komisyon Apaydın Kampı'nda

4 Eylül 2012 11:45 tsi
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Heyeti, Apaydın Kampı'nda incelemelere başladı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'dan oluşan heyet, Hatay Valiliği'nde brifing aldıktan sonra Apaydın kampına geldi. Heyet burada incelemelerine başladı.

Gelen insanlar bizim misafirimizdir

Üstün, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, göç olayına genel çerçeveden baktıklarını ve bir insan hakkı sorunu olarak da algıladıklarını kaydetti.

Üstün, meclisin yeni bir göç kanunu çıkardığını ve bunun çok ileri çağdaş bir göç kanunu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

''Bizim komisyonumuzdan da geçti, muhalefetteki arkadaşlarımız da destek verdi, bizler destek verdik ve Avrupa ülkelerinden daha ileride bir hukuka sahip olduk. Açık kapı politikasını izliyoruz. Geleni iade etmeme anlayışı içerisinde görev yapıyoruz. Ayrıca hükümetimiz, milletimiz, devletimiz bu kadar fedakarlık gösterirken İnsan Hakları Komisyonu'nun da bu meseleye son derece duyarlı bir bakışı var. Bizim dönem boyunca kapatmadığımız birkaç alt komisyonumuz var.
Bunlardan bir tanesi de Mülteciler Alt Komisyonu'dur. Sürekli, incelemelerde bulunur, ülkemize gelen bu insanların ülkemizde rahat etmesi için raporlar yayınlarlar, incelemelerde bulunurlar, tavsiyelerde bulunurlar.

Nitekim Hatay'a da bundan 7-8 ay önce yine komisyonumuz gelmişti. Bu ve benzeri iddiaları yerinde incelemiş ama bu iddiaların baki olmadığını, o zaman görmüştük. Muhalefetteki arkadaşlarımız da bu raporlara imza attılar. Dolayısıyla böyle iddialı bir alanda, birtakım yine farklı birtakım spekülatif belki olabilecek, belki de bilemiyoruz incelemelerde göreceğiz, iddiaların ortaya atılması, bizim bu konuda duyarsız kalamayacağız bir konu olarak gündeme geldi. İnsan Hakları Komisyonu tekrar konuyu incelemek için Hatay'a gelmiş bulunuyoruz. Biz baştan beri göstermiş olduğunuz özveriden dolayı bütün kurum kuruluşlara, buradaki ekibe teşekkür ediyoruz. Bu gelen insanlar bizim misafirimizdir. Hiç kimse durduk yerde evini, barkını, ülkesini terk etmez. Bunlar sıkışık bir zamanda bize sığındılar, o bakımdan yarının ne olacağı belli olmaz. Dar zamanda komşu komşuya mutlaka muhtaçtır. O bakımdan inşallah arzu ediyoruz ki, diliyoruz ki Suriye'deki olaylar bir an önce son bulur, bu insanlar da kendi evlerine, barklarına kavuşurlar diyoruz.''     

aa


 

Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,617 µs