En Sıcak Konular

O teröristler ele geçirildi

4 Eylül 2012 11:23 tsi
O teröristler ele geçirildi Şanlıurfa Valisi, Foça saldırısını yapan 2 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

İzmir Foça'da, iki askerin şehit olduğu, 10'u asker 12 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin açıklama yapan İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Şanlıurfa Viranşehir'de yaşanan çatışmada ölen ve yaralanan teröristler olduğunu belirtti. Bilkay, Foça'daki saldırı öncesinde teröristlerin Manisa'da da keşif yaptıklarının bilgisini verdi. Yaralı olarak ele geçirilen teröristin ifadesinde eylem talimatını örgüt mensuplarından Fehman Hüseyin'den aldığını söylediği belirtildi.

Şanlıurfa Viranşehir'de, jandarma ekipleri ile girilen çatışmada Ahmet Bal isimli sahte kimlik kullandığı öğrenilen terörist ölü ele geçilirken, Yunus Çiçek isimli terörist yaralı olarak yakalandı. Bombacılara Foça'daki eylemleri sırasında yardım ve yataklık ettiği belirlenen 5 kişi ise İzmir ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Olay yerinde bulunan patlatma düzeneği ve su şişesindeki parmak izlerinden bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin Bal ve Çiçek olduğu tespit edildi.Saldırı emrini bizzat Fehman Hüseyin'in verdiği bombacıların, Foça'daki saldırının ardından 20 gün Manisa'da dağda kaldıkları, daha sonra önce Adana'ya ardından Şanlıurfa'ya gittikleri öğrenildi. Şanlıurfa'da güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada biri ölü diğeri de yaralı yakalanan iki teröristin parmak izlerinden Foça'da, geçen 9 Ağustos günü, askeri servis aracının geçişi sırasında 2 askerin şehit olduğu, 12 kişinin ise yaralandığı saldırıyı düzenleyen kişiler olduğu tespit edildi.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, bombacıların, Foça'da saldırı gerçekleştirmeden önce Manisa'ya giderek polis ve askeri tesislerde keşif yaptığını açıkladı.

İzmir Emniyet Müdürü Bilkay, basın toplantısı düzenleyerek, soruşturmayla ilgili bilgi verdi. Olay yerinde bulunan delillerde yapılan inceleme sonucu bombacıların parmak izlerinin belirlendiğini belirten Bilkay, Şanlıurfa Viranşehir'de ölü ve yaralı ele geçilen teröristlerin parmak izlerinin incelemelerle ele geçirilen parmak izleriyle örtüştüğünü kaydetti. Bombacıların yakalanmasının ardından İzmir Emniyeti Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Şanlıurfa Başsavcılığı ile birlikte operasyonu başlattıklarını belirten Emniyet Müdürü Bilkay, İzmir'in Bayındır ilçesinde 3, Şanlıurfa'da 2 kişi olmak üzere bombacılara yardım ve yataklık eden 5 kişiyi gözaltına aldıklarını söyledi. Bayındır'da F.K., Ş.R ve Ş.R gözaltına alınırken Şanlıurfa'da K.R. ve H.D gözaltına alındı. Zanlılardan üçünün kardeş oldukları belirtildi.

BOMBACILARI FOÇA'YA GÖTÜRDÜLER

Şanlıurfa'da gözaltına alınan şüphelilerden H.D.'nin, 4 Ağustos günü bombacılar Ahmet Bal sahte kimliğini kullanan kişiyi ve Yunus Çiçek'i otobüsle ilk önce Manisa'nın Turgutlu ilçesine getirdiği, daha sonra özel araçla Bayındır'a götürdüğü belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin, aynı günün akşamında bombacıları, İzmir'in Bayındır ilçesinden saldırının gerçekleştiği Foça'ya iki otomobille götürdükleri tespit edildi. Zanlıların, olası bir yol kontrolüne karşı, bombacıların bulunduğu otomobile kendi otomobilleriyle eskortluk yaptıkları kaydedildi. Bombalama olayının tamamen aydınlatıldığını ifade eden Emniyet Müdürü Ali Bilkay, "Adaletin önünde hesap verecekler. Şehitlerimizin kanının yerde kalmadığı düşüncesindeyiz. Şu an bilgi ve belgeye dayanarak konuşuyorum. Net ve kesin bilgilerdir. Saldırı bizim açımızdan çözüldü" dedi.

ÖRGÜTÜN ÖZEL BOMBACI BİRLİĞİNDEN

Parmak izlerinden Foça saldırısının bombacıları olduğu belirlenen iki kişinin, terör örgütü PKK'nın özel birliğinde görevli oldukları, Foça'daki saldırı emrini de örgütün askeri kanat sorumlusu Fehman Hüseyin'den aldıkları öğrenildi. Fehman Hüseyin'in, saldırının ardından telsizle, Foça'daki saldırıyla ilgili bilgi aldığı, benzer saldırılar yapılması konusunda da talimat verdiği istihbarat birimlerince tespit edilmişti.

BOMBAYI BAYINDIR'DA TESLİM ALDIK

Bombacıların 4 Ağustos günü otobüsle önce Turgutlu'ya oradan Bayındır'a geldiği, aynı gün Foça'ya gittikleri ve 5 gün boyunca dağda kaldıkları tespit edildi. Yaralı ele geçirilen bombacı Yunus Çiçek'in ifadesinde, bomba ve düzeneğini, Bayındır'daki kardeşlerden teslim aldığını söylediği belirtildi. Bombacıların dağda geçirdikleri süre zarfında önce keşif yaptıkları ardından da bombayı yerleştirip saldırıyı gerçekleştirdikleri belirtildi. Zanlıların Foça'daki saldırının ardından yine otomobille kaçarak 20 gün Manisa'da dağda kaldıkları, daha sonra önce Adana'ya ardından da Şanlıurfa'ya gittikleri öğrenildi.

20 GÜN MANİSA'DA SAKLANMIŞLAR

Emniyet Müdürü Bilkay da, "Foça'da dağda kalmışlar. İzmirli vatandaşlara çağrımız olsun, tanımadıkları, dağda bayırdaki insanları bize bildirsinler" dedi.

Müdür Bilkay, Manisa'da da böyle bir çalışmaları olduğunu tespit ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Manisa'da bazı askeri ve emniyet birliklerine yönelik keşif çalışmaları olmuş. Foça'daki saldırıdan önce Manisa'da keşif yapmışlar." Bilkay, Manisa'nın da olası bir facianın eşiğinden döndüğünü ifade etti.


Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,265 µs