En Sıcak Konular

Çiller, 28 Şubat'ı Ekim'de anlatacak

4 Eylül 2012 09:52 tsi
28 Şubat sürecinin hedefindeki Refah-Yol hükümetinin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, postmodern darbe günlerini Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na önümüzdeki ay anlatacak.

Başta 28 Şubat olmak üzere darbe dönemi ekonomilerini de mercek altına alan komisyon 1971'den bu yana tüm MGK kararlarını inceleyecek.

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarını istedi. Komisyon Başkanı Nimet Baş'ın geçtiğimiz cuma günü MGK Genel Sekreteri ile yaptığı telefon konuşmasının ardından toplantı kararlarını hazırlayan kurulun, dün itibariyle belgeleri komisyona göndereceği belirtildi. Sözcü İdris Şahin, komisyon olarak 1971 tarihinden itibaren tüm MGK kararlarını istediklerini dile getirdi. Şahin, komisyonun Meclis'in tatilde olması nedeniyle fiilen çalışmadığını ancak bilgi ve belgelerin geldiğini ve uzmanların bunlar üzerindeki çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Şahin, halen yurtdışında olan Refah-Yol Hükümetinin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in de ekim ayı içinde dinleneceğini belirtti.

 DARBE EKONOMİSİ MERCEK ALTINDA

28 Şubat sürecinin en önemli ayaklarından birini oluşturan ekonomik boyutu da komisyon tarafından incelenecek. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) ile kamu bankalarından, 28 Şubat sürecinde verilen ve geri dönmeyen 100 büyük krediyle ilgili bilgi istemişti. Komisyon, bu kredilerin kimlere verildiğini, kredinin verilmesinde kimlerin emri ya da aracılığı olduğunu da sormuştu. Ziraat Bankası, Halkbank ve BDDK'dan bu yönde gelen raporların, BDKK, Hazine Müsteşarlığı ve Kalkınma Bakanlığından talep edilen deneyimli uzmanlar heyeti tarafından incelenmesinin sürdüğünü söyleyen Şahin, "Sürece ilişkin, kamu zararı, hesap hareketleri, banka kredileri, bankası olan medya sahiplerinin aldıkları krediler gibi birçok konu uzmanlarımız tarafından incelenmektedir" şeklinde konuştu. 28 Şubat' sürecinin medya patronları da Meclis Darbe Komisyonu bünyesinde kurulan 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtırasını araştıran alt komisyona davet edildi. Şahin, 28 Şubat'a ilişkin medya soruşturmaları kapsamında Yeni Şafak'a yapılan baskının da inceleneceğini kaydetti. Gazeteye hangi emir ve gerekçe ile baskın düzenlendiği de komisyon tarafından kamuoyuna duyurulacak. Bu kapsamda alt komisyon İstanbul Dolmabahçe Sarayı'ndaki çalışma ofisinde Albayrak Holding Yönetim Kurulu üyesi Nuri Albayrak'ı dinlemişti.

yenişafak

Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs