En Sıcak Konular

PYD'den Kürtlere kurşun

4 Eylül 2012 08:48 tsi
Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, Esed aleyhine gösteri yapan Kürtler’e rastgele ateş açtı.

Aralarında Suriye Kürt Ulusal Meclisi'nden (ENSK) Kemal Ali'nin de olduğu birçok kişi yaralandı.
 
Suriye'de Beşşar Esed yönetimi katliama devam ederken rejimkarşıtı gösteriler yayılıyor. Ancak Kürtler’in yoğun yaşadığı kentlerdeki Esed aleyhtarı eylemler PYD ve Esed askerlerinin müdahalesi ile sonuçlanıyor.
 
Önceki akşam Amude'de yaşayan Kürtler ellerinde pankartlarla sokaklara döküldü. Esed'in gitmesini talep eden ve katliamları protesto eden Kürtler bir anda silah sesleri ile sağa sola kaçışmaya başladı.
 
Kentin hakimiyetini elinde bulunduran PYD'liler, Esed aleyhtarı yürüyüşe izin vermek istemeyince halkın üzerine kurşun yağdırdı.
 
HASTANEYİ DE HEDEF ALDILAR

Amatör kameralar tarafından da kayıt altına alınan saldırı, sosyal paylaşım sitelerinde yayımlandı. Ellerinde yeni Suriye bayrağı ile yoğun ateş arasında kaçışan kalabalık arasında Suriye Kürt Ulusal Meclisi'nden (ENSK) Kemal Ali'nin de olduğu bazı isimler yaralandı.
 
Yaralılar yakın hastanelere kaldırılırken, hastane önünde biriken vatandaşlara PYD'liler ateş açmaya devam etti.
 
Hastaneye kurşunların isabet ettiği belirtilirken, kadın ve çocukların çığlıkları görüntülerden duyuldu. Ayrıca vatandaşların üzerine ateş açan PYD'lilerin terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları kaydedildi.
 
MUHABERAT İLE PYD ORTAK
 
Amude'deki PYD saldırısıyla ilgili BUGÜN'e konuşan Suriye Ulusal Konseyi üyesi Hamdi Osmanoğlu, bu kentin PYD'nin kontrolünde olduğunu söyledi.
 
Amude'de PYD ile Esed askerlerinin birlikte hareket ettiğini belirten Osmanoğlu şunları kaydetti: "Maalesef bazı kentlerde PYD ile Suriye gizli servisi El Muhaberat ortak iş tutuyor. Muhaberat ile PYD gizli bir toplantı yaptı. Bu görüşme sonucunda Suriye askeri bölgeden çekilmedi ama kontrolü PYD'ye verdi. Esed'e karşı olan her gösteriyi kendilerine karşı yapılmış gibi düşünüyorlar. Kürtler bölgede PYD'yi istemiyor ama Esed rejimi ile birlikte kontrol onlarda. Amaç bölgede sıkıntı çıkartarak dışarıya baskı unsuru oluşturmak. Aslında düşünüldüğü ve söylenildiği gibi çok kalabalık değiller ama Esed askerleri ile birlikte iş tuttukları için etkililer.
 
'Biz orada güçlüyüz ve hakimiyet bizde, kimse karışamaz, biz izin vermeden kimse sokağa çıkamaz' diyorlar. Çünkü Esed ile aynı zihniyeti taşıyorlar."
 
Çocuk ve kadınlar vardı
 
Suriye’de Esed rejiminin durmayan katliamlarına karşı sürekli gösteri yapılıyor. Esed’in askerleri bu eylemleri kana bularken PYD de Kürtler’i hedef almaktan çekinmedi. Mitinge kurşun yağdı.
 
bugün


Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,296 µs