En Sıcak Konular

DHKP-C’ye suikast hazırlığında darbe

4 Eylül 2012 08:31 tsi
DHKP-C’ye suikast hazırlığında darbe İstanbul'da suikast hazırlığı yapan terör örgütü DHKP-C’nin dördüncü hücresi de çökertildi.

Terör örgütü DHKP-C’nin 4’üncü ölüm timi suikast hazırlığındayken İstanbul’da yakalandı. Biri kadın iki kişiyle birlikte terör örgütlerinin ‘şeytanın anası’ dediği TATP bombası ile suikast silahları ele geçti.

İstanbul'da suikast hazırlığı yapan terör örgütü DHKP-C’nin dördüncü hücresi de çökertildi. Polis, biri kadın iki teröristle birlikte gitar kutusuna saklanmış kaleşnikof ve buna ait dürbün-susturucu ile terör örgütleri arasında “şeytanın anası” olarak anılan  ve bomba köpekleri ile detektörleri tarafından tespit edilemeyen bir kilo 250 gram TATP bombası ele geçirildi.

Üç şubenin ortak operasyonu

İstanbul Eminyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin işbirliği ile yapılan çalışmalar sonucu, iki DHKP-C üyesinin Küçükçekmece’de kaldıkları ev tespit edildi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin eve 31 Ağustos’ta ortaklaşa düzenlediği operasyonda biri kadın iki terör örgütü DHKP-C üyesi yakalandı. Evde yapılan aramalarda, gitar kutusuna saklı uzun namlulu dürbünlü ve susturuculu Kaleşnikof (AK-47), bir kilo 250 gram TATP patlayıcı, bir elbombası, bir tabanca, iki susturucu,165 mermi, 4 şarjör, 3 iki metre saniyeli fitil, bir kelepçe, 4 bin 500 paket kaçak sigara, bir mühür ele geçirildi.

Teröristlerin hedefi açıklanmadı

Gözaltına alınan iki örgüt elemanı sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Suikast hazırlığı yaptıkları ileri sürülen terör örgütü üyelerinin hedefleri hakkında bilgi verilmedi.

Nefes kesen anti terör operasyonu polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde Özel Harekat ekibinin baskın anları ve baskın yapılan işyeri görülürken; yapılan aramalarda ele geçirilen uzun namlulu silahın bulunma anları da yer alıyor. Örgüt üyelerinin irtibatlı olduğu bir dükkanı basan terör polisi bir gitar çantasını içerisinde sıkıştırılmış uzun namlulu silah ve silaha ait şarjör ve fişekler buldu.

Susturuculu ve dürbünlü tüfek

Kaleşnikof marka silahın üzerinde dürbün olduğu görülürken, namlusunun da değiştirildiği anlaşılan tüfeğin üzerinde oynanarak keskin nişancı silahı halinde getirildiği dikkat çekti. Görüntülerde ayrıca, aramaların yapıldığı işyerine bir bomba imha uzmanının, bomba elbiseleriyle girdiği görüldü. Bin 250 gram ani patlama özelliğine sahip TATP tipi patlayıcının ele geçirildiği operasyonda ele geçirilen malzemelerin delillendirilmesi de görüntüler arasında yer alıyor.

DHKP-C’nin üç suikast timi daha önce yakalandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C’nin İstinye Polis Merkezi ve Avcılar’da bir polis memurunu yaralayan Erdal Dalkılıç ve Servet Göçmen’den oluşan ilk hücresi ile Fatih McDonalds’a bomba yerleştiren ve Gaziosmanpasa’da polis memuru Zekeriya Yurdakul’u şehit eden Hasan Selim Gönen ve Sultan Işıklı’dan olusan ikinci hücresini ele geçirmişti. Terör örgütünün  S.D.  Ç.S. adlı kadınlardan oluşan 3’üncü hücresi de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 100 metre kala yakalanmıştı.  

GİTAR KUTUSUNDA DÜRBÜNLÜ SUSTURUCULU KALEŞNİKOF

DHKP-C’Lİ teröristlerde  gitar kutusunda saklı tüfek ile birlikte ele geçen TATP bombası terör örgütlerince intihar eylemlerinde en yaygın kullanılan patlayıcılardan biridir. TATP, eczanelerden ve marketlerden elde edilebilecek malzemelerle çok ilkel koşullarda dahi üretilebiliyor. Çok sayıda farklı terör örgütü üyesinin bu maddenin üretimi ve taşınması sırasında ölmesi üzerine nedeniyle TATP’a “şeytanın anası” denmektedir. Bomba köpekleri ve detektörleri tarafından tespit edilememesi, TATP’yi örgütler için cazip hale getirmektedir.

star

Bu haber 1,286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs