En Sıcak Konular

Egemen Bağış: 'Ben dolmuşa gelmem'

3 Eylül 2012 21:34 tsi


AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı iddialarına ilişkin, ''Ben dolmuşa gelmem. İstanbul'da çok başarılı bir belediye başkanı var. Seçildiği günden itibaren Kadir Topbaş'ın arkasında durmuş ona destek vermiş biri olarak bunu söylüyorum'' dedi.

Bağış, katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Son 10 yılda Türkiye'den başka kişi başına düşen milli gelirini 3 katına artıran başka bir ülke olmadığını belirten Bağış, ''Son 10 yılda oto yollarını üç katı arttırabilen, havaalanlarını üç katı artırabilen başka bir ülke yok. Modernleşen, çağdaşlaşan, demokratikleşen, Türkiye'nin hızına yetişebilen bir başka ülke olmadı'' dedi.

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olup olmayacağına yönelik iddiaları da değerlendiren Bağış, AK Parti'nin ve genel başkanının verdiği görevi elinden gelen en iyi şekilde yapmaya çalışacağını söyledi.

''Genel Başkanım bana Kurtalan'da görev verirse yapmaya hazırım. Avrupa'da görev verirse yine yapmaya hazırım'' diyen Bağış, şunları söyledi:

''Ben dolmuşa gelmem. Seçildiği günden itibaren Kadir Topbaş'ın arkasında durmuş ona destek vermiş biri olarak bunu söylüyorum. Kadir Bey görevinin başındadır. İstanbul sahipsiz değildir. Ben de işsiz güçsüz başı boş biri değilim. Ben de Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olan AB ve reform sürecinin sorumlusu olarak kabinede görev yapmaktayım.''

-''Artık PKK ile aralarına bir duvar çeksinler''-

Bazı BDP milletvekilleri ile terör örgütü üyelerinin kucaklaşma fotoğraflarının Türk siyaseti açısından doğru bir davranış olmadığına dikkati çeken Bağış, BDP'yi seçen insanların PKK sempatizanı olmadığı savundu.

''BDP, bu ülkenin Kürt vatandaşlarını temsil ettiğini iddia ediyor ama aslen bu doğru değil'' diyen Bağış, şöyle devam etti:

''Demirtaş'ın açıklamaları bize yetmiyor. Artık PKK ile aralarına bir duvar çeksinler. MHP'nin, CHP'nin, AK Parti'nin Güneydoğulu, Kürt kökenli sayısı BDP'den daha fazladır. On yıl öncesinde bu ülkede insanlar 'Kürtüm' demeye korkuyordu. Bugün 24 saat Kürtçe yayın yapan bir devlet televizyonu var. Üniversitelerde Kürt enstitüleri kuruluyor. Ortaokul ve liselerde seçmeli Kürtçe derslerinin başlaması söz konusu. Mahkumlar kendilerini ziyaret eden anneleriyle anadilleriyle konuşabiliyorlar. Bütün bunlar son on yılda atılan adımlarla oldu. Bütün bunları yok sayacak, ondan sonra da dağa çıkacak, teröristlerle kucaklaşacak. Sonra da siyaset yaptığını iddia edecek. Bunu bu millet artık yemiyor.''

Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuşun AK Parti'ye katılacağı konusunu da değerlendiren Bağış, ''Süleyman Soylu'yu severim. Daha önceden de takip ediyordum. Temiz bir insan. Hem Süleyman Soylu hem Numan Kurtulmuş'un partimize önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Süleyman Soylu'nun Başbakanımızla yaptığı görüşmesinden sonra 'AK Parti'nin ve milletimizin emrindeyim' dedi. Bu beni çok duygulandırdı. Söylemi mütevazi bir söylem. Milletin desteğinin arkasına almış bir AK Parti'ye yakışacak bir siyasetçi olduğunu gösterdi. Hayırlı olsun, 'hoş geldin' diyorum. Numan Kurtulmuş da 'hayırlı olsun' diyorum'' ifadesinde bulundu.

Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,541 µs