En Sıcak Konular

Vural: PKK'ya siyasi ve hukuki meşruiyet sağlar

3 Eylül 2012 17:34 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, akil adımlar adı altında, teröre karşı siyasal çözüm öngören bir anlayışın, PKK'ya siyasi ve hukuki meşruiyet tanımak anlamına geleceğini iddia ederek, ''PKK terör örgütüne yeni bir can suyu verme girişimlerine karşı

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında sözlerine, ''Başımız sağolsun, 10 Mehmetçik daha şehit oldu'' diyerek başladı.

''Bir kaç Mehmet şehit oldu diyenler, şehitliğin manasını bilmeyenler, 10 şehidimiz için hangi sözleri kullanacaklar?'' diye soran Vural,  polis ve askerin, ilçe merkezlerinde terör örgütünün saldırılarını bekler duruma düşürüldüğünü iddia etti.

Vural, terörle mücadele adı altında, terör örgütünü meşrulaştıran, siyasi uzantılarını muhatap alan bugünkü sürecin mimarlarının, utanması ve milletin karşısını çıkmaması gerektiğini belirterek, ''Terör örgütü, bugün artık Türkiye'de ilçeyi basıyor. Peki onların silahları nereden çıkıyor?'' dedi.

PKK'nın, oluşturduğu olağanüstü halle bölgedeki vatandaşları bezdirdiğini, güvenlik güçlerini hedef aldığını ifade eden Vural, Hükümetin, terör örgütünün faaliyetlerini engellemek için elinde hukuki imkan olmasına rağmen bunları kullanmadığını savundu.

Vural, ''Bu hukuki imkanları kullanmayanlara, Hükümet'e, MGK'ya sesleniyorum; askerlerimiz ve polislerimiz hedef tahtası değildir. PKK'yı ininde vurmanız gerekir'' dedi.

Terör örgütünün halkın içine, evlerine silah sakladığını ileri süren Vural, ''Neden bu evleri aramıyorsunuz, neden bomba ve silahları çıkartmıyorsunuz. Neden, PKK'nın orada yaşayan halkı kullanmasına izin veriyorsunuz?'' sorularını yöneltti. Vural, güvenlik güçleri yerine PKK'nın yol kontrolü yaptığını iddia etti.

-''Neden PKK'nın güvenli bölgesini yerle bir etmiyorsunuz?''-

Oktay Vural, halen PKK'nın, Irak'ın kuzeyinden yönetildiğini, semirtildiğini ifade ederek, ''Sınır ötesinden saldırılar devam ediyor. Barzani orayı besliyor. Neden PKK'nın güvenli bölgesini yerle bir etmiyorsunuz, neden oradaki sızmaları engellemek için tampon bölge uygulamıyorsunuz? Asker ve polislerin PKK tarafından hedefe dönüştürüldüğü bir ortamda, PKK örgüt kadrolarının hedefe alındığı bir terör konsepti uygulanmalıdır'' diye konuştu.

Oradaki insanların, PKK'dan korunması gerektiğine işaret eden Vural, bir partinin, terör örgütünün uzantısı olamayacağını belirtti. MHP'li Vural, ''(Terör örgütünün uzantısı bir parti) diyerek, adeta terörün TBMM'de temsilci bulundurmasına izin veren bir zihniyet var'' dedi. Vural, PKK'nın siyasi uzantılarını dikkate almanın, ''siyasal Kürtçülük''ten başka bir anlam taşımayacağını ifade ederek, Hükümetin bu konuda zikzag yaptığını öne sürdü.

Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt açılımı ile ilgili sözlerini Ipad'den dinleterek, ''Başbakan, önce 'en fazla görüşen biziz', sonra ise 'ne görüşeceğiz' diyor. Peki bu hataların bedelini kim ödüyor? Herkes elini vicdanına koysun'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, bir konuşmasında, ''...Ne varsa vereceğiz'' dediğini söyleyen Vural, ''Özerklik istiyor, verecek misiniz?'' diye sordu. Vural, ''Türkiye'de PKK'yı unutturup, 'Kürt meselesi vardır' diyerek, AKP'nin yaptığı teşhis yanlışlığına düşen ana muhalefet partisini de uyarıyorum'' ifadesini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Vural, PKK'yı dışlamayanların dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Bir gazetecinin, İstanbul'da yeni bir oluşum olarak, akil adamlar grubu oluşturulduğunu belirterek, buna ilişkin görüşlerini sorduğu Vural, ''Neyi yeni oluşum bunun? Başbakan, Kürt açılımı konusunda popçuları, topçuları, gazetelerin genel yayın yönetmenlerini toplamadı mı? Akil adımlar adı altında, teröre karşı siyasal çözüm öngören bir anlayış, PKK'ya siyasi ve hukuki meşruiyet tanımak anlamına gelir. Terör örgütüne yeni bir can suyu verme girişimlerine karşı dikkatli olunması gerekir. Cemil Çiçek, 'teröre karşı ulusal mutabakat' dedi, başına gelmeyen kalmadı'' diye konuştu.

-''Önerin varsa, evirme çevirme, getir''-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, ''MHP'nin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili önerisinin tutuklu milletvekillerinin serbest kalmasına neden olacağına'' ilişkin sözleri anımsatılan Vural, şöyle konuştu:

''KCK'lıları serbest bıraktıran sen değil misin Bekir Bozdağ?  BDP'lilerin Meclis'e girmesi konusunda YSK'nın vetosunun aşılması gerektiğini söyleyen sen değil misin? İpe un serme. Bekir Bozdağ'a hodri meydan diyorum. PKK terör örgütünün üyesi ve destekleyenleri konusunda somut önerini getir. Eğer bizim önerimizi kabul etmeyip, gerçekten PKK'nın siyasi uzantılarının dokunulmazlık zırhından kurtulmasına ilişkin bir önerin varsa, evirme çevirme, getir. Bu sözünün altında kalırsan namertsin. Bu artık namus borcu olmuştur. MHP'ye dil uzatmaktan vazgeç.''

Oktay Vural, basında terör ve şehit haberlerine karşı sansür olduğunu iddia ederek, ''Asıl sansürü Bekir Bozdağ'a koymak lazım'' dedi.

Kaynak: AA



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,792 µs