En Sıcak Konular

MHP Grup Başkan Vekili Vural'dan OHAL çağrısı

3 Eylül 2012 16:40 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör saldırılarının önlenmesi için olağanüstü hal ilan edilmesi gerektiğini söyledi.



Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün 10 Mehmetçiğin daha şehit olduğunu hatırlatarak, "Birkaç Mehmet şehit oldu diye sırça köşklerinde oturmayı görev addedenler, şehitliğin manasını bilemeyenler, siyasal Kürtçülük sayesinde azdırdıkları PKK terör örgütünün hamiliğine soyunan sözde AKP'nin sözcüleri ve kılavuzları bugün Türkiye'nin hangi noktaya getirildiğinin vicdani sorumluğunu hissetmeliler" dedi.

İlçe merkezlerinde asker ve polislerin PKK terör örgütünün saldırılarını bekler konuma düşürüldüğünü ifade eden Vural, "Terörle mücadele adı altında PKK terör örgütünü meşrulaştıran, siyasi uzantılarını muhatap alanlar, bu sürecin mimarları en aşağısından utanmalı ve milletin karşısına çıkmamalıdırlar. En aşağısından utanmayı bilmelidirler" diye konuştu.

"ASKER VE POLİSİMİZ HEDEF TAHTASI DEĞİLDİR"

Bugün artık Türkiye'de PKK'nın oluşturduğu bir olağanüstü hal uygulaması karşısında vatandaşların bezdiriliyor, güvenlik güçlerinin hedef alındığını belirten Vural, şöyle devam etti:

"Terör örgütünün faaliyetlerini ve saldırılarını engellemek için elinizdeki hukuki imkanları kullanmayanlara sesleniyorum, devleti yönetenlere sesleniyorum, hükümete, MGK'ya sesleniyorum; askerlerimiz ve polislerimiz hedef tahtası değildir. PKK'yı ininde bulmamız ve ininde vurmamız için size kanunların verdiği ve TBMM'nin verdiği imkanları kullanmalısınız. Kullanmıyorsanız, PKK terör örgütünün bu noktaya gelmesini engelleme noktasında adım atmıyorsunuz demektir."

"NİYE OLAĞANÜSTÜ HAL İMKANINI KULLANMIYORSUNUZ?"

Vural, Anayasa'da, 'Anayasayla kurulan hür demokratik düzeni ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin ortaya çıkması ve şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması halinde olağanüstü hal ilan edilebilir' hükmü bulunduğunu hatırlatan Vural, şunları kaydetti:

"Şimdi soruyorum size; bu olan bitenler şiddet değil midir? Bu olan bitenler kamu düzenini bozmuyor mu? Oradaki insanların hayatını bozmuyor mu? O zaman elinizdeki bu imkanları niye kullanmıyorsunuz? Olağanüstü Hal Kanunu ile verilmiş yetkiler var. Soruyorum size kamu düzeni ciddi şekilde bozulmamış mıdır? Oradaki insanlar PKK'nın zorlamasıyla kepenkleri kapatıyorsa, eve sinmek zorunda kalıyorsa, kaymakamlık, ilçe ve jandarma hedef alınıyorsa, devlet meşru gücünü kullanmaktan niye alıkonuluyor? Bu konuda Milli Güvenlik Kurulu son toplantıda ne değerlendirmesi yaptı? Niye bu imkanı kullanmıyorsunuz? Gelecekler, muhtemelen halkın evine zorla sakladıkları bombaları, silahları çıkartacaklar, polisimize, askerimize sıkacaklar. Ben de soruyorum; neden bu evleri aramıyorsunuz? Neden, bombaları, silahları çıkartmıyorsunuz? Niye PKK'nın orada yaşayan halkı kullanmasına müsaade ediyorsunuz?"

"ÖNLEYECEKSİNİZ BEYEFENDİLER, ÖNLEYECEKSİNİZ"

Vural, PKK'nın yol kontrolü yapmaya başladığını, arama yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin Mehmetçiği, ordusu, güvenlik güçleri, polisi arama yapmayacak; PKK arama yapacak. Bugün maalesef adeta olağanüstü halle ilgili uyguluma PKK tarafından uygulanıyor hale geliniyor. Bu, bir bakıma psikolojik harekatlarla meşrulaştırılmak isteniyor. Biz devletin meşru güçlerinin hukuk çerçevesinde bu saldırıları engelleyecek tedbirleri almasını istiyoruz.

Elimizde bir imkan daha var. PKK'Yı bertaraf etmek için TBMM'ye müracaat ettiniz, ey AKP hükümeti, ey Recep Tayyip Erdoğan. Size bu yetkiyi verdik. PKK terör örgütü halen Irak'ın kuzeyinde yönetiliyor, güvenli bölgesinde besleniyor, semirtiliyor. Sınır ötesinden saldırılar devam ediyor. Barzani orayı besliyor. Neden PKK'nın bu güvenli bölgesini yerle bir etmiyorsunuz? Neden oradan sızmaları engellemek için tampon bölge uygulamıyorsunuz? Elinizde bu hukuki imkanlar varken neden bunları kullanmıyorsunuz? Milet adına bunları soruyorum."

PKK terör örgütü yöneticilerinin hedef alındığı bir terörle mücadele konseptine ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan Vural, "Önleyeceksiniz beyefendiler, önleyeceksiniz. Sizin göreviniz o. Önlemek için Barzani'nin ini varsa, o ini de yok edeceksiniz" dedi.

AK Parti'nin kimi sözcülerinin 'OHAL'i PKK istiyor' dediğini belirten Vural, bu zihniyeti kınadığını söyledi. Vural, "Oradaki insanları PKK'dan nasıl koruyacaksınız? Devlet gücünü nasıl hissettirecek? PKK gelecek, halkın evine zorla, tehditle silahını koyacak; devlet o halkın yanında olmayacak. İşte bu zihniyet halkı PKK'ya mahkum ettirmektir. PKK'nın halkı kullanmasını sağlamaktır. Halkla PKK arasındaki bu ilişkinin de ortadan kaldırılması gerekiyor" diye konuştu. 

Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,219 µs