En Sıcak Konular

Esnaf, bankaların altın satmasına tepkili

3 Eylül 2012 15:50 tsi
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, bankaların altın satmasının kuyumcu esnafına büyük zarar vereceğini belirterek, " Bankalar kuyumcu esnafını karşılarına almasınlar." uyarısını yaptı.

Bankalara altın satışı yetkisinin verilmesine Erzurumlu kuyumcu esnafı sert tepki gösterdi. ‘Satma altını, kullanayım kartını’ sloganını kullanan esnaflar, kredi kartı ve POS makinelerini bankalara geri iade etmeye hazırlanıyor. Erzurum'da boykot hazırlığında olan kuyumcu esnafı altın alım satımı yapan bankalara ait kredi kartlarını iade etmeye hazırlanıyor. Yaklaşık 4 ay önce Ankara’da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Başkanlığı'nda yapılan ve Merkez Bankası başkanı ile bankaların genel müdürlerinin katıldığı toplantıda konunun gündeme geldiğini anımsatan Fırat, bazı bankaların da uygulamadan rahatsızlık duyduğunu kaydetti. Altın hesabı uygulamasını bazı bankaların daha önce de uyguladığına dikkat çeken Fırat, “Vatandaş para ödeyip altın hesabı açtırıyor ve bankalarda altın birikimi sağlıyordu. Ancak bunlar daha ileri gitti ve ATM’lerinden çeyrek altın, yarım altın, Ata lirası gibi darphanenin basmış ve piyasaya sürmüş olduğu altınları satmaya başladılar. Bu durum kuyumcu esnafını son derece üzmekte ve yıpratmaktadır.” diye konuştu.

Türkiye’de kuyumculuk işinden ekmek kazanan binlerce insan olduğunu anlatan Fırat, “Bankalar kendi işleriyle uğraşsın ve para alışverişi yapsınlar. Altın işini de lütfen kuyumcu esnafına, sanatkâra bıraksınlar. Binlerce insanın ekmeğiyle oynamak doğru değil. Bankalar ülkedeki tüm kuyumcu esnafını karşılarına alıyorlar.” dedi.

Erzurum’da Kuyumcular Odası’na üye olan 500’e yakın esnafın ceplerinde bulunan kredi kartlarını bankalara iade etmeyi düşündüğünü açıklayan Fırat şöyle konuştu: “Bununla ilgili olarak Erzurum Kuyumcular Odası olarak geçtiğimiz hafta BDDK’ya itiraz yazımızı gönderdik. Sadece Erzurum değil tüm oda ve derneklerin bu uygulamaya itiraz etmesi lazım. Vatandaşların bankaların altın satışına itibar etmeyeceğini düşünüyoruz. Çünkü bankada altın alırken veya satarken pazarlık yapma imkanı yok. "

Kaynak: CİHAN



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,922 µs