En Sıcak Konular

Merkel'in Çin ziyareti Almanya için kârlı geçti

3 Eylül 2012 15:36 tsi
Alman ekonomisinin önde gelen şirketlerinin yöneticileri, Angela Merkel eşliğinde Çin'e yapılan ziyarette önemli mesajlar verdi. İşadamları, Çin'in bir an önce patent anlaşmalarına uymasını önerdi.



Alman Başbakan Angela Merkel'in resmi Çin Halk Cumhuriyeti ziyaretinde AB'nin Euro krizi ve çeşitli ortak ticari anlaşmaları kapsayan mevzularda mutabakata varıldı. Angela Merkel, Çin'in liman kenti Tianjin'de Çin Devlet Başkanı Wen Jiabao ile görüştü. Başbakanın Çin seferini oldukça kalabalık bir heyetle yaptığı gözlemlendi. Alman ekonomisinin önde gelen şirketleri, daha çok yatırım ve daha hızlı bir iletişimin sağlanması için, Alman şirketlerinin Çin piyasasına daha hızlı erişime tabi tutulmalarını talep ettiler. Zira Almanya'nın en büyük ticari partneri olan Çin'e büyük şirketlerin yeni yatırımlar yapacağı öğrenildi.

Siemens Genel Müdürü ve Asya-Pasifik Komitesi Başkanı (APA) olan Peter Löscher, "Uluslararası standartlarda sağlanacak bir ürün kabulü ve eşit koşulları kapsayan bir patent düzenlemesi daha sağlıklı bir rekabete neden olacaktır." dedi. Löscher, Alman şirketlerinin Çin'de yatırım yapıp şirket kurduklarında, bu şirketlerin de diğer Çinli firmalar gibi eşit muamele görmek istediklerini sözlerine ekledi.

Çin Devlet Başkanı Wen Jiabao, "Birçok eksiğimizi giderdik ancak kusurlarımız varsa, bunları doğrudan bana iletin. Sizi temin ederim bunları da gidereceğim." diye konuştu. Alman temsil heyetinde Başbakanın yanı sıra Dışişleri Bakanı Phillip Rösler ve Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer de yer aldı.

PATENT MEVZUSU SIKINTILI

Alman BASF şirketi Genel Müdürü Martin Brudermüller, Çin'de patent kanunu hususunda önemli adımlar atıldığını ancak çok sayıda Çinli üreticinin araştırma - geliştirmeye ödenek ayırmadan ürününe patent aldığını, burada ise bir dengesizliğinin olduğuna dikkat çekti. "Sanırım burada nitelikten çok nicelik ön planda." diyen BASF Genel Müdürü, "Çinli markalar ürünlerini uluslararası piyasaya sürmüyorlar. Bu onların tanınmasını, bilinirliğine ve gerektiğinde müdahale edilmesine engel oluyor, bu durum mutlaka değişmeli." şeklinde konuştu. Bunun üzerine Çin Devlet Başkanı Jiabaou, ülkede üretilen ürünler hakkında uluslararası kataloglar yayınlayacaklarını ve bunun için çeşitli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

NAKLİYAT 46 GÜNDE 23 GÜNE DÜŞECEK

Alman Demiryolları (DB) Müdürü Rüdiger Grube, yakında Almanya'da üretilen bir ürünün demir yolu ile 23 günde Çin'e ulaşacağını söyledi. Normal şartlarda bir yük gemisinin Almanya'dan Çin'e 46 günde ulaştığını, bunun demiryolu ile yarıya indiğini hatırlatan Grube, "Bunun için yasal düzenlemenin ve organizasyonun devlet evliyle sağlanmasını talep ediyoruz." dedi.

Airbus yetkilileri ve Çin hükümeti, 50 Airbus A320 sipariş etmiş, bu anlaşmanın kapsamı ise 3,5 milyar doları bulmuştu. BMW ve Volkswagen de Başbakan Merkel'in son ziyaretinde Çin'e yeni yatırımlar yapılacağının vadinde bulunmuştu.

(CİHAN)

Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,259 µs