En Sıcak Konular

Ayhan: AK Parti'ye destek vereceğiz

3 Eylül 2012 13:06 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ''AK Parti'nin dokunulmazlıklar konusundaki çalışmasına destek vereceklerini'' söyledi.

Ayhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunarak, iktidarın ülkeyi akıl almaz bir girdabın içine sürüklediğini ileri sürdü.

''AKP yönetiminin İçişleri Bakanı ile ilgili sözledikleri yenilir yutulur değildir. Bu tür olaylar ve sözler parti içi demokrasi zırvasıyla ifade edilemez'' diyen Ayhan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in hazırladığı mutabakat metni konusundaki tavrıyla ''AK Parti'nin panik halinin gölgesinin ortalığa döküldüğünü'' söyledi.

Suriye politikasında gelinen noktanın vahim olduğunu ifade eden Ayhan, ''Dışişleri Bakanı'nın kamplar konusunda milleti ahmak yerine koyduğu, basının en popüler yazarları tarafından dile getirilmeye başlamıştır. Mayınların temizlenmesine yönelik mevzuat değişikliği politikasıyla Hükümet ya tuzağa düşmüş ya da gaflet içindedir. Sınırlar kalbura dönmüş vaziyettedir'' dedi.

Ayhan, AK Parti'li bir milletvekilinin Gaziantep'te meydana gelen olaydan sonra ''2 bin kişinin kamptan kayıp olduğu ve 2 bin kişilik yemek yolsuzluğu yapıldığı, Emniyet'te üst düzeye aşağıdan yukarıya bilgi aktarılmadığı, Hatay ve Gaziantep'te evlerde cephaneliklerin oluştuğu, Türkiye'nin Suriye'ye müdahaleye zorlandığı''nı ifade ettiğini öne sürerek, Başbakan ve AK Parti yetkililerin bu milletvekillerine sözlerini sorması gerektiğini söyledi.

Ayhan, ''Bugün beceriksiz AKP hükümeti yüzünden; son dönemdeki PKK saldırıları olmasaydı ev hapsinin konuşuluyor olacağı yandaşlarca yoğun bir şekilde gündeme taşınmak istemektedir. Bütün bu gelişmeler, AKP hükümetinin ikinci bir açılım zilletine hazır olduğunu ancak PKK'nın son saldırılarının Hükümeti durdurduğunu ve açılım zırvasının muhtevasının ne anlama geldiğini de açık şekilde göstermektedir. Oslo'da PKK'ya verilen sözler var mıdır? Bunlardan hangisi yerine getirilmemiştir? Oslo sonucunda varılan mutabakata kimin uymadığını hükümet belgelere dayanarak açıklamalıdır'' diye konuştu.

Bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlıklar konusundaki sözlerini nasıl değerlendirdiği sorusuna karşılık Ayhan, dokunulmazlıklar konusundaki görüşlerinin açık ve net olduğunu belirterek, ''Son olaylardan sonra partilerin, özellikle iktidar partisinin bu işe yanaşmadığı, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda memurların da dokunulmazlığının kaldırılmasını gerekçe gösterdiğini biliyoruz. Biz zaten tamamının, bütün partilerin katılmayacağını düşünerek terörle ilgili  Anayasa değişikliği önerimizi vermiştik. Bu çalışmaya katkı vereceğimizi, destek vereceğimizi açık ve net şekilde ifade ediyoruz'' dedi.

aa

Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,207 µs