En Sıcak Konular

'Devlet, ülkenin her yerine hakimdir'

3 Eylül 2012 13:00 tsi
'Devlet, ülkenin her yerine hakimdir' Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, PKK’nın bazı bölgelerin denetimini ele geçirdiği iddialarını “kuyruklu yalan” olarak nitelendirdi.

PKK'nın bazı bölgelerin denetimini ele geçirdiği iddialarını "kuyruklu yalan" diyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP'nin tutuklu vekiller önerisine yönelik yaptığı açıklamada, "MHP'nin önerisi tutuklu vekilleri zorunlu tahliye eder" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, PKK'nın bazı bölgelerin denetimini ele geçirdiği iddialarını "kuyruklu yalan" olarak nitelendirdi. MHP'nin dokunulmazlıkla ilgili hazırladığı çalışmanın gündeme gelmeyeceğini söyleyen Bozdağ, "MHP'nin teklifi tutuklu vekillerin tahliyesine neden olur, milletvekilleri tutuklanamaz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı.

Bozdağ, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki 10 askerin şehit olmasına neden olan terör saldırısını değerlendirdi.

Konuşmasına "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" diyerek başlayan Bozdağ, şöyle konuştu: "Terörü şiddetle ve nefretle lanetliyorum. Terörle mücadele bütün yollarıyla devam edecektir. Terör örgütü sıkıştı. 2012'yi final yılı olarak değerlendirdi ve bu yönde eylemler yapmaya başladı. Terör örgütü her yerde hezimete uğradı, psikolojileri bozuldu. Kamuoyunu etkileyecek eylemlere ağırlık verdiler. Bunlar terör örgütünün sıkıştığı ve çöküntü içinde olduğunun göstergesidir."

'PKK'NIN DENETİMİNDE OLAN BÖLGE YOK'

Bozdağ, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "400 kilometre PKK'nın denetiminde" şeklindeki sözlerini "kuyruklu yalan" olarak nitelendirdi.

Bekir Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'nin bazı üyeleri de BDP'yle eş parti gibi bu yönde ifadeler kullandı. Devlet, ülkenin her yerine hakimdir. Devletin hakimiyetinin olmadığı iğne ucu kadar bir toprak parçası söz konusu değildir. Bu kuyruklu bir yalandır."

'TUTUKLU VEKİLLERİ TAHLİYE EDER'

Bozdağ, MHP'nin, PKK'lılar ile kucaklaşan BDP'li milletvekillerin dokunulmazlığının kaldırılması için yaptığı çalışmanın "iyi niyetle" hazırlandığını ifade etti.

Çalışmanın gündeme gelmeyeceğini belirten Bozdağ, dokunulmazlıklarla ilgili konunun Anayasa çalışmalarında ele alınabileceğini vurguladı.

Bozdağ, suçun maihiyetine göre dosyaların bireysel olarak ele alınabileceğini dile getirdi.

Çalışmayla ilgili iki de uyarıda bulunan Bozdağ, "Terör suçlarına ceza zaten yasada var. MHP'nin önerisi tutuklu vekilleri zorunlu tahliye eder. MHP'nin çalışmasıyla terör suçuna katılmış bir vekilin tutuklanması mümkün olmaktan çıkıyor. Milletvekili silah kullansa bile tutuklanma imkanı ortadan kalkıyor, yargılama imkanı getiriyor" diye konuştu.

'BDP PKK'NIN TEMSİLCİSİ GİBİ'

BDP'nin terör örgütü PKK'nın temsilcisi gibi davrandığını savunan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı: "BDP, PKK terör örgütünün gönüllü tutsağıdır. BDP, adeta milletin değil, terör örgütünün temsilcisidir. BDP'yle görüşmenin, konuşmanın anlamı ortadan kalkmıştır. Bölgenin temsilcisi BDP değildir. Terör örgütü de bölge halkının mağdur olması için çalışıyor.

İDAM TARTIŞMALARI

Bir soru üzerine idamla ilgili tartışmalara da değinen Bozdağ, "Bizden önce idam cezası vardı. Kaç terörist idam edildi? Terör suçlarında bir azalma olmuş mudur? Çıkar amaçlı örgütler ceza hesabına girebiliyor ancak terör örgütü üyeleri ceza hesabı yapmıyor" dedi.

'ESAD'IN AÇIKLAMALARINA BENZİYOR'

CHP'nin Suriye konusundaki tavrının "manidar" olduğunu söyleen Bekir Bozdağ, "CHP'lilerin yaptığı açıklamalara şaşıyorum. CHP ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yaptığı açıklamalar birbirine benziyor" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP'lilerin Apaydın Kampı'na alınmasıyla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Apaydın Kampı'na gitmek isteyenlere CHP'lilere 'kampa girmeyin' denilmiyor. Apaydın Kampı'nın belli kurallar var, o kurallara uymaları lazım. CHP, sağduyunun sesi olmaktan ziyade, bu politikadan AK Parti'nin zarar görmesi için emek veriyor. Bunun hesabını yapıyor. Suriye'de insanlar öldürülürken hesap yapılmaz."

Kaynak: NTV


Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,598 µs