En Sıcak Konular

Bakan Yıldız, Berdimuhamedov ile görüştü

3 Eylül 2012 10:22 tsi
Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin enerji yapılanması konusunda Türkmenistan'ın katkılarını ele almak ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ni (TANAP) görüşmek amacıyla Türkmenistan'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, D

Aşkabat'ta Oğuzhan Köşkü'ndeki görüşmede Türkmen lider Berdimuhamedov, Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ticari, ekonomik ve kültürel alanlar başta olmak üzere pek çok alanda gelişmeye devam ettiğini belirterek, geçtiğimiz ay Türkiye'ye yaptığı ziyaretin son derece verimli geçtiğini söyledi. İki ülkenin parlamentolar arası boyutuna da değinen Berdimuhamedov, 7-8 Eylül tarihlerinde Türkmen parlamenterler heyetinin Türkiye'yi ziyaret edeceğini ve iki ülke meclisleri arasında önemli bir işbirliği anlaşması imzalanacağını söyledi.

Bakan Yıldız ise, Türkiye-Türkmenistan ilişkilerinde "iki devlet bir millet" ilkesini esas aldıklarını ve ilişkilerin gelişmeye devam ettiğini, ziyareti kapsamında enerji sektörü temsilcileriyle son derece verimli görüşmeler yaptığını söyledi. Türkmenistan'a yaptığı her ziyarette ülkenin gelişim sürecini gözlemlediğini dile getiren Taner Yıldız, bu değişimi Türkmen lider Berdimuhamedov'un "yüksek iradesinin her alana yansıması olarak" gördüğünü belirtti.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un yüksek vizyonu sayesinde Türkiye ve Türkmenistan arasında kültür, tarih, ekonomi ve enerji gibi pek çok alanda ilişkilerin gelişmeye devam ettiğini kaydeden Bakan Yıldız, Türk müteahhitlere verilen destek için teşekkür etti.

Gurbangulı Berdimuhamedov, Türk müteahhitlerin ülkesinde önemli projelere imza attıklarını belirterek, bunun ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağladığını söyledi. Berdimuhamedov bu bağlamda, çok büyük bir Türkmen-Türk Üniversitesi inşa edeceklerini ve bu kurumun sadece bölgesel değil, aynı zamanda dünya çapında bir üniversite olmasını amaçladıklarını söyledi.

Daha sonra basına kapalı devam eden görüşmede enerji konusundaki işbirliğinin ele alındığı açıklandı.

Bakan Yıldız Aşkabat'taki temaslarında, Türkmenistan ve Azerbaycan Enerji Bakanları ve Avrupa Birliği Enerji Komiseri Günther Oettinger ile birlikte Türkmen ve Azeri doğalgazını Avrupa'ya ulaştıracak boru hattı projesini masaya yatırıyor.

Sabah başlayan dörtlü toplantının Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile görüşmenin ardından devam edeceği belirtildi.

aa


Bu haber 1,121 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,054 µs