En Sıcak Konular

28 Şubat'ın şifresi 6 maddeyle kırılacak

3 Eylül 2012 08:35 tsi
28 Şubat'ın şifresi 6 maddeyle kırılacak MGK kararları üzerindeki gizliliğin kaldırılması, 28 Şubat'ta askerin dayatmalarına rağmen kabul edilmeyen 6 öneriyi de gün yüzüne çıkaracak.

1971 tarihinden itibaren Milli Güvenlik Kurulu kararları üzerindeki gizliliğin kaldırılmasıyla birlikte kamuoyuna açıklanmayan 28 Şubat 1997 tarihli toplantının 6 maddesi de ortaya çıkacak. Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Milli Güvenlik Kurulu son toplantısında 1971 tarihinden itibaren Kurul toplantıları üzerindeki "Gizlilik"i kaldırması üzerine harekete geçti. Komisyon bugün MGK Genel Sekreterliğine bir yazı yazarak 28 Şubat kararlarının alındığı MGK toplantısının tutanaklarını isteyecek.

TÜRKÇE EZAN DAYATILDI MI?

28 Şubat 1997 tarihli MGK toplantısına asker kanadının 24 maddelik bir metinle katıldığı iddia edilmişti. Ancak toplantı sonrasında 28 Şubat kararları olarak tarihe geçecek 18 maddelik bin metin kamuoyuna açıklanmıştı. 28 Şubat kararları arasına alınmayan 6 maddenin ise sivil kanadın iddiasıyla metinden çıkarıldığı iddia edilmişti. Açıklanmayan 6 madde arasında 'Ezan'ın Türkçe okutulması', 'Fethullah Gülen'in tutuklanması', 'imam hatip okullarının tamamen kapatılması', 'ilahiyat fakültelerinin sayısının azaltılması' gibi dayatmaların olduğu öne sürülmüştü. Ancak bu iddialar resmi makamlarca doğrulanmamıştı. Darbe Komisyonu'nun tutanakları incelemesiyle bu 6 madde de kamuoyu tarafından öğrenilmiş olacak.

BÇG MGK KARARIYLA MI KURULDU?

PKK, o güne kadar iç tehdit sıralamasında 1. sırada yer alırken 28 Şubat 1997'deki toplantı ile sıralama değişmiş, 1. sıraya "İrtica" konulmuştu. Terör örgütü ile ilgili böyle bir karar verilmesi Türkiye'de yıllardır tartışıldı. Askerin bu dayatmasındaki gerekçeleri de öğrenilmiş olacak. 28 Şubatçıların yürütme organı gibi çalışan Batı Çalışma Gurubu da tüm yönleriyle deşifre olacak. Yüz binlerce dindarın fişlenmesine, işkencelerden geçirilmesine neden olan BÇG'nin MGK kararıyla kurulduğu iddiası da Darbe Komisyonu tarafından incelenecek.

yenişafak

Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,085 µs