En Sıcak Konular

Ağustos'ta İstanbul'da zam şampiyonu

2 Eylül 2012 12:06 tsi
İTO'nun açıkladığı verilere göre Ağustos ayında fiyatı en çok yükselen ürün sivri biber, en çok düşense yaş üzüm oldu

İstanbul'da ağustos ayında fiyatı en fazla artan ürün, gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyve grubunda yer alan sivri biber oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ağustos ayında ve yıllık bazda İstanbul'da perakende fiyatları en fazla artan ve azalan maddeleri, fiyat ve artış oranlarıyla birlikte açıkladı.

Buna göre, ağustos ayında geçinme indeksindeki 69 maddenin fiyatında artış görüldü. Gıda harcamaları yaş, kuru sebze ve meyve grubunda yer alan sivri biber ürün azlığına bağlı olarak Ağustos ayında yüzde 18,65 oran ile ağustos ayında fiyatı en fazla artan ürün oldu.

Fiyatı en fazla artan diğer ürünler ise yüzde 14,78 ile kabak, yüzde 11,06 ile salatalık, yüzde 10,33 ile limon olarak kaydedildi.

Yıllık bazda da ağustos ayında da aylık bazda olduğu gibi arz eksikliği yaşanan ve yaş kuru sebze ve meyve grubunda yer alan limon yüzde 53,65 oran ile en fazla artış gösteren ürün oldu. Fiyatları bir önceki yıla göre en fazla artan diğer ürünler ise yüzde 44,74 ile maç giriş ücreti, yüzde 42,92 ile nohut ve yüzde 35,14 ile leblebi olarak sıralandı.

EN FAZLA FİYAT DÜŞÜŞÜ YAŞ ÜZÜMDE

Ağustos ayında 15 maddenin fiyatında ise azalış görüldü. Gıda harcamaları grubunda yer alan ve mevsimsel özelliklere bağlı olarak ürün fazlalığı yaşanan yaş üzüm yüzde 22,08'lik indirimle, ağustos ayında fiyatı en fazla azalış gösteren madde oldu.

Yaş üzümün ardından en fazla fiyat düşüşü yüzde 20,51 ile karpuz, yüzde 13,62 ile maç giriş ücreti ve yüzde 10,71 ile kavunda görüldü.

Yıllık bazda ise, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,69 oranla fiyatı en çok azalan ürün balık oldu. Fiyatları bir önceki yıla göre azalış gösteren diğer ürünler ise yüzde 15,16 ile soğan, yüzde 13,19 ile biber ve yüzde 10,40 ile patates oldu.



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,003 µs