En Sıcak Konular

Çatlak genişliyor!

2 Eylül 2012 11:04 tsi
Çatlak genişliyor! İsrail Başbakanı ile ABD Büyükelçisi neden bağıra çağıra kavga etti?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun nükleer programı şüphe yaratan İran konusunda askeri seçeneği öne çıkarması, Beyaz Saray’ın ise kasımda yapılacak seçimleri düşünerek ihtiyatlı tutumunda ısrar etmesi iki müttefik arasında ciddi bir çatlak oluşturdu. Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen hafta başında ülkesini ziyaret eden Amerikalı Cumhuriyetçi Kongre üyesi Mike Rogers’ı kabul etti. Netanyahu Obama’nın İran politikasını eleştirdi, İran konusunda diplomasi için “zamanın tükendiğini” vurguladı. Bir Demokrat olan ABD Başkanı’nı, Rogers’a eşlik eden ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi Dan Shapiro “nazikçe, ama kararlı bir şekilde” savundu. Öfkeli ve stresli görünen Netanyahu’nun elçiye “bağıra çağıra” cevap verdiği belirtildi. Obama ve Netanyahu’nun bu ay BM zirvesinde bir araya gelmesi bekleniyor.

Asker sayısı dörtte bire düştü

Haberin dün sabah internette yayınlanmasının hemen ardından ABD’de yayınlanan TIME dergisinin internet sitesinde, ABD ve İsrail ordularının ortak askeri tatbikatı Austere Challenge-12’nin bu sene, öngörülenden çok daha az Amerikan askeriyle gerçekleştirileceği bildirildi. Dergi, tatbikata ABD Ordusu’ndan beş bin yerine bin 200 ila bin 500 askerin katılacağını, ayrıca iki olarak belirlenen Aegis balistik füze savunma sistemli gemilerin sayısının da bire indirildiğini duyurdu. Tatbikat, İran’a karşı gövde gösterisi niteliğindeydi.

Nükleer silaha birkaç ay kaldı

İSRAİL devlet radyosunda konuşan Başbakan Yardımcısı Moşe Ya’alon, “Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) raporu endişemizi artırdı. Tahran bugün elinde 190 kilogram zenginleştirilmiş uranyum bulunduruyor; ancak nükleer silah üretmek için 240 kilogram gerekir” dedi. Ya’alon, geri kalan uranyumu elde etmek için senelere değil ‘sadece birkaç aya’ ihtiyacı olduğunu öne sürdü.

70 bin gaz maskesi

İSRAİL’de hükümetin sık sık dile getirdiği, gazetelerin de hemen her gün manşetten verdiği “İran ve nükleer tehlike” konulu haberler, bu ülkede gündelik hayatı doğrudan etkiliyor. Olası bir İran saldırısından korkan İsrailliler, soluğu gaz maskesi satıcılarında aldı. Son yayımlanan verilere göre nisan ayında 17 bin olan gaz maskesi satışları, temmuz ayında 70 bine çıktı.

Hürriyet



Bu haber 1,654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,464 µs