En Sıcak Konular

Dev havayolları grevde...

31 Ağustos 2012 14:55 tsi
Alman Lufthansa Havayolları'nın 19 bin kabin görevlisi grev yapınca dünya çapında uçuşları aksadı.

Alman Lufthansa Havayolları'nın 19 bin kabin görevlisi grev yapınca dünya çapında uçuşları aksadı. Almanya'da yapılan grev Alman Lufthansa Havayolları'nın Türkiye uçuşlarını da olumsuz yönde etkiledi. Atatürk Havalimanında Lufthansa Havayolları'nın bilet satış ofisi önünde uzun kuyruklar oluştu.

Alman Lufthansa Havayolları'nın 19 bin kabin görevlisi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma olmayınca, bugünden itibaren grev kararı aldı. Lufthansa'nın kabin personeli yüzde 5 oranında daha fazla ücret artışı talep ediyor. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde Lufthansa bilet satış ofislerinde uzun kuyruklar oluştu. Yolcuların birçoğu grevden haberdar olmadıklarını belirterek mağdur olduklarını dile getirdi. Almanya aktarmalı olarak Fransa'ya gidecek olan Nevzat Aydın, Almanya'ya gitmek için Atatürk Havalimanı'na geldiklerini fakat uçuşun iptal olduğunu ifade etti. Kendilerine bilgi verilmesini beklediklerini aktaran Aydın, "Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kimse bilgilendirmiyor. Sorduğumuzda herkes farklı şeyler söylüyor. Grev olduğunu, iflas ettiğini söylüyorlar. İki saattir bekliyoruz. Sadece bileti ne yapacaklarını bekliyoruz. Ne zaman gideceğimizi bilmiyoruz." dedi.

Grev kararı sebebiyle Lufthansa'nın dünya genelinde dörtte bir seferi iptal oldu. Lufthansa Sözcüsü Jan Baerwalde, yerel saat ile 13.00'a kadar süreceği açıklanan grev nedeniyle gidiş geliş olmak üzere toplam 64 seferi iptal ettiklerini belirtti. İptal edilen seferlerin Almanya içi ve Avrupa uçuşları olduğunu, uzak mesafeli seferleri iptal etmediklerini ifade eden Baerwalde, yolcuların sürekli olarak şirketin resmi internet sitesini takip etmeleri gerektiğini söyledi.

Kabin görevlilerinin bağlı oldukları UFO adlı sendikanın Başkanı Nicoley Bublies Lufthansa ve yolcuların kendilerini grev hazırlaması gerektiğini söyledi. Grevin her gün birkaç saat yapılacağını ve birkaç saat önceden medya ve Lufthansa üzerinden duyurulacağını belirten Bublies, grevin bugün havayolu şirketinin İstanbul'dan Almanya'ya karşılıklı uçuşlarını da etkilediğini kaydetti.

cha



Bu haber 1,019 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,044 µs