En Sıcak Konular

Üç kez tutuklandı hep serbest kaldı

31 Ağustos 2012 10:02 tsi
Üç kez tutuklandı hep serbest kaldı Gaziantep saldırısını düzenleyen terörist Murat Filiz, daha önce Diyarbakır, Adana ve Şanlıurfa'da örgüt suçlarından tutuklandı. Üç olayda da tutuksuz yargılanan bombacı en sonunda dağa kaçtı

Bayramın ikinci günü, akşam saatlerinde, cadde ortasında havaya uçurduğu bomba yüklü araçla Gaziantep'i kana bulayan bombacı PKK'lı Murat Filiz'in Diyarbakır 5 ve 6. Ağır Ceza Mahkemeleri ile Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmaktan yargılandığı belirlendi.

Dava dosyalarına göre, Filiz, Şanlıurfa'da ikişerli gruplarla ev ev dolaşıp "Ben bir Kürdistanlı olarak Kürdistan'da Sayın Abdullah Öcalan'ı siyasal bir irade olarak kabul ediyorum" yazılı dilekçelerle imza topladı. Suçüstü yakalanan Filiz, 7 Mart 2006'da tutuklandı ve 5 yıl hapis istemiyle Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

17 Nisan 2006'da tahliye edilen Filiz, serbest bırakıldıktan 5 gün sonra Şanlıurfa'ya döndü. PKK'nın Gençlik yapılanması Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi'nin bölge toplantısına katılan Filiz, 22 Nisan 2006'da tekrar tutuklandı ve hakkında "örgüt üyesi olmak"tan Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Filiz, üniversitede öğrenci derneği yöneticisi olduğunu belirterek, "Cezaevinden çıktıktan 5 gün sonra Şanlıurfa'ya gezi ve cezaevinde kalan paramı almak amacıyla gittim. Toplantıya katılmadım" dedi. 7 ay tutuklu kalan Filiz 30 Kasım 2006'da tahliye edildi.

ÜÇÜNCÜDE DAĞA KAÇTI

Filiz, daha sonra Gaziantep'te PKK bünyesindeki Bağımsız Gençlik Hareketi'ndeyken (BAGEH) gözaltına alındı. Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "örgüt üyesi olmak"tan dava açılan Filiz, tutuksuz yargılanırken PKK'nın dağ kadrosuna katıldı. Filiz, davların birinden beraat etti. Diğer dava ise zamanaşımından düştü.

Özgür Cebe/Sabah



Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,667 µs