En Sıcak Konular

Sarıgül planı devrede

31 Ağustos 2012 08:36 tsi
Sarıgül planı devrede "Son zamanlarda vazgeçmiş görüntüsü veriyorlar bu hedeflerinden ama yalan! Aksine kafaya koydukları planı hayata geçirmek için tıkır tıkır çalışıyorlar üzerinde!"

Dün epeydir görüşmediğim CHP'li haber kaynağımla bir aradaydık. Çantası dolu gelmiş görüşmeye. Sağ olsun... Varolsun... "Partide neler oluyor? Bu aralar kim kiminle dans ediyor?" türünden bir yığın kulisi koyduktan sonra önüme şöyle bir analiz yaptı:

"Kılıçdaroğlu'nun durumu malum. Gidişi gidiş değil! Parti tabanı da, tavanı da kendisinden çok rahatsız. Ama buna rağmen kimse sesini yükseltmiyor. Daha doğrusu yükseltmek istemiyor. Herkes ki buna Baykal ve Sav da dahil, Kemal Bey'in vereceği ilk sınavı bekliyor!"

...

Diyor ki; "İstanbul'u alırsa kendi iktidarını uzun yıllar garantileyeceğini çok iyi biliyor genel başkan. İstanbul bu garantinin en büyük parçası. Bomba gibi bir planı var. Biliyorsun. Başını Erdoğan Toprak, Aydın Ayaydın ve Zafer Mutlu üçlüsünün çektiği ve aralarında Aydın Doğan gibi isimlerin de bulunduğu ekibin tek hedefi Mustafa Sarıgül'ü CHP'den İstanbul'a aday göstermek. Son zamanlarda vazgeçmiş görüntüsü veriyorlar bu hedeflerinden ama yalan! Aksine kafaya koydukları planı hayata geçirmek için tıkır tıkır çalışıyorlar üzerinde!"

Şaşırmadım. Çünkü adlarını "Sarıgül Dostları" koyduğum bu ekibin Kılıçdaroğlu'na sürekli Mustafa Sarıgül'ü kurtuluş adresi olarak gösterdiğini bilmeyen yok. Kaynağıma göre Kılıçdaroğlu'na kalsa hemen bugün açarmış aslında partinin kapısını Sarıgül'e. Ama "Sarıgül Dostları" izin vermiyormuş buna. Çünkü yıpransın istemiyorlarmış son kozları.

"Valla. Kemal Bey'in böyle bir planı var mı yok mu bilemiyorum. Ama neden olmasın? Sarıgül İstanbul'u almak için büyük şans. Adamın ismi var. Tecrübesi var. Parası var. Alevi'den, Sünni'den, Kürt'ten, Türk'ten, Ermeni'den, Musevi'den, medyadan, iş dünyasından ve hatta hatta Gülen Cemaati'nden bile garantili desteği var. Akıllı bir lider zaten Sarıgül'ü göz ardı etmez. Ben de olsam onu aday gösterirdim. Son dakika ortaya çıkana laf edilse bile kamuoyu nezdinde bir inandırıcılığı olmayacağı için gelinlik kız gibi saklardım bir köşede!"

Sevilay Yükselir / Sabah (İlgili kısım)



Bu haber 1,023 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,155 µs