En Sıcak Konular

'Türk makamlarını maniple etmediler'

31 Ağustos 2012 08:15 tsi
'Türk makamlarını maniple etmediler' Suriye açıklarında düşürülen Türk jetinin iki pilotunun naaşlarını çıkaran Nautilus’a sahip vakfın yöneticisinden ilginç açıklamalar.

22 Haziran’da Suriye açıklarında düşürülen Türk jetinin iki pilotunun naaşları, ABD merkezli bir vakfa ait Nautilus adlı araştırma gemisi tarafından su altından çıkarıldı. Akdeniz’deki araştırmalarını bitiren gemi yeni araştırmalar için Karayipler’e gitmeden önce de kapılarını Hürriyet’e açtı. Nautilus’a sahip vakfın yöneticisi Bob Ballard ve Nautilus ekibi, Türk pilotların naaşlarının çıkarılmasına ilişkin ayrıntıları da ilk kez Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanlı ile paylaştı. İlgili kısım:

-“Suriyeliler, ellerinde dürbünlerle her yaptığımızı yakından izlediler” diyen Ballard, bir de önemli bilgi verdi. Uçak enkazının araştırmasında Türkiye ile işbirliği yapan Suriye’nin “bulduğu her bilgiyi paylaştığı” izlenimini edindiğini anlatan Ballard, “Suriyeliler enkazın bulunduğu yere ilk ulaşanlar olmuş. Buldukları her bilgiyi de hiç yanıltmadan, maniple etmeden Türk makamlarına iletmişler” dedi.

- Ballard, Nautilus’un naaşlarını çıkarılmasının ardından, neden uçağın diğer parçalarının da çıkarılmasında da görev almadığı sorusuna ise, “Bu konuda konuşmak istemiyorum” diyerek yanıt verdi.

- “22 Haziran’da uçakla irtibatın kesilmesinin ardından Suriye’ye ait bir savaş gemisi, uçak enkazına ilişkin parçaları buldu. Suriyelilerin bulduğu parçalar arasında pilotların kaskları (helmet) ve pilotlara ait botlar, acil durum kiti (survival kit) de yer alıyordu.



Bu haber 1,268 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,620 µs