En Sıcak Konular

ABD'den mülteci desteği

29 Ağustos 2012 23:05 tsi
ABD, Suriye'den mülteci akınını idare edebilmesi için Türkiye'ye yardımcı olma ve destek vermeye odaklanıldığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, ''odak noktalarının, (Suriye ile) sınırın kendi tarafında idare edebileceği mültecilerin sayısını artırabilmesi ve BM'den daha fazla yardım görmesi için Türkiye'ye yardımcı olma ve destek verme üzerinde olduğunu'' söyledi.
 
Nuland, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, ''Türkiye'nin, Suriye içerisinde emniyetli bölge oluşturulması teklifine dair duruşunuz nedir?'' sorusunu yanıtladı.
 
Sözcü Nuland, ''Bizim odak noktamız, (Suriye ile) sınırın kendi tarafında başa çıkabileceği mültecilerin sayısını artırabilmesi ve BM'den daha fazla yardım görmesi için Türkiye'ye yardımcı olma ve destek verme üzerinde. Buna odaklanmış durumdayız; bunun, kısa vadede emniyet ve güvenliği sağlamanın en iyi yolu olacağını düşünüyoruz'' dedi.
 
''Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuyu BM Güvenlik Konseyi toplantısına getirmeye niyetlendiğine dair bir bilgisinin olup olmadığı sorusu üzerine de Nuland, hem Türk ve Amerikalı yetkililer arasında Ankara'da yapılan ''operasyonel mekanizma'' toplantısı hem de ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Türkiye ziyaretinde Türk hükümetiyle kapsamlı istişarelerde bulunduklarını hatırlatarak, ''Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile bu konuda konuşmaya devam ediyoruz, ancak dediğim gibi, Türkiye'ye, mülteci akınıyla başa çıkabilmesine yardımcı olmaya odaklanmış durumdayız'' diye konuştu.

aa


Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,717 µs