En Sıcak Konular

Türkiye'ye ağır suçlama

29 Ağustos 2012 21:48 tsi
Türkiye'ye ağır suçlama Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, yine sessizliğini bozdu ve Türkiye'ye çamur attı.

Esad, ülkesinde yaşanan çatışmayla ilgili ‘kazanmak için hala zamana ihtiyaç olduğunu’ söylerken, Suriye’de tampon bölge oluşturulmasıyla ilgili olarak da ‘gerçekçi değil’ yorumunu yaptı. Açıklamasında Türkiye'ye de çamur atan Esad, 'Suriye'de dökülen kandan Türkiye sorumlu' dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, geçen yıl başlayan ve silahlı mücadeleye evrilen isyan hareketine karşı ‘savaşı kazanmak için zamana ihtiyaçları olduğunu” söyledi. Devlete ait al-Dunya TV’de  son dönemde ülkede yaşananları değerlendiren Esad, Suriye hükümetinin “hem bölgesel hem de uluslararası bir savaş yürüttüğünü” söyleyip, “Durumun şimdi daha iyi olduğunu” vurguladı. Esad, konuşmasında, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun gündeme getirdiği “insani yardım için Suriye içinde, BM kontrolünde tampon bölge oluşturulması” önerisi ile ilgili olarak da ‘ gerçekçi’ değil yorumunu yaptı.
 
Tampon bölge kurulması önerisini, “Suriye’nin düşmanları tarafından ortaya atılan hayali bir fikir” diye niteleyen Esad, Türk yetkilileri “cahillikle” suçladı ve  “Medyadan ve propagandadan etkilenmeden kendileriyle saf tutan Türk halkıyla ilişkilerine odaklanacaklarını” dile getirdi. Ülkede  süren çatışmalar nedeniyle nerede olduğu tartışma konusu olan Esad’ın, bu yöndeki bir soruya ise “Şam’daki Başkanlık Sarayı’ndayım” dedi. Son haftalarda bazı Suriyeli yetkililerin rejime sırtını dönerek muhalefete katılmasını ise Esad, “Suriye’nin vatansever olmayanlardan temizlenmesi” diye yorumladı. Öte yandan  Özgür Suriye Ordusu Suriye ordusuna ait askeri havaalanını ele geçirdiğini ve 10 helikopteri imha ettiğini açıkladı.

star


Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs