En Sıcak Konular

234 ziraat mühendisi göreve başladı

29 Ağustos 2012 15:58 tsi
Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinde çalışmaya hak kazanan 234 ziraat mühendisi, Milli Kütüphane Toplantı Salonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker`in de katılımıyla düzenlenen törenle tebligatlarını aldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinde çalışmaya hak kazanan 234 ziraat mühendisi, Milli Kütüphane Toplantı Salonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’in de katılımıyla düzenlenen törenle tebligatlarını aldı.


TARIM SEKTÖRÜNE BÜYÜK KATKI

Konuşmasına kendisi için mutluluk verici bir gün olduğunu belirterek başlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Tarım Kredi Kooperatiflerinde görev yapacak 234 ziraat mühendisi arkadaşım taze bilgi, yeni enerji ve güçlü dinamizmleriyle bu sektöre büyük katkı yapacaklardır" dedi.

Bakan Eker, "Sizler, evrensel ve hayati bir sektörün mensuplarısınız. Sizin dahil olduğunuz bu alanda yapacağınız katkı, sadece mesleki kariyerinizi geliştirmek bakımından değil, bu sektörün milletimize sağlayacağı fayda bakımından da çok önemlidir" dedi.

2 BİN 500 YENİ PERSONEL ALINACAK

Bakanlık olarak 18 bin 296 teknik elaman alımı yaptıklarını söyleyen Bakan Eker, "Bu yıl 2 bin 500 teknik personel daha alacağız. Tarım Bakanlığında bugüne kadar toplu alım olarak en son 1989 yılında 250 eleman alımı yapıldı. 2003 yılına kadar Tarım Bakanlığına hiç toplu elaman alınmamış. Biz 18 bin 296 eleman istihdam ettik. 7 bin 500 teknik elemanı köylere gönderdik. Bu yılsonuna kadar alacağımız 2 bin 500 personel ile köylerde 10 bin ziraat mühendisi ve veteriner hekim olacak. Tarımsal ve hayvansal üretim yapan köylerin tamamını teknik elemanlarımızla buluşturacağız" diye konuştu.

FEDAKÂRLIK BAŞARIYI GETİRDİ

Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke ziraat mühendislerine yönelik olarak şunları söyledi:

"Türk çiftçisine hizmet ederek, başarılı olacaksınız ki sizden sonraki arkadaşlarınıza da istihdam kapısı açılsın. Geçmiş dönemde çalışanlarımız büyük fedakârlıklar yaptı. Yeri geldi maaş almadan çalıştılar. Sizler bu fedakârlıklar sayesinde buradasınız. Biz Devletimizle, ortaklarımızla ve çalışanlarımızla hep barışık olduk. Başarımızın sırrı budur. Ülkemizin kalkınması için tarımın, tarımın kalkınması için de Türkiye’deki en büyük çiftçi ailesi olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin görevini en iyi şekilde yapması lazım. Sizler gittiğiniz yerlerde çiftçilere danışmanlık yapacak, Türk tarımına ciddi katkılar sağlayacaksınız. Kırsal kalkınmanın desteklemesine vereceğiniz katkı ile Türk tarımı büyüyecektir"

Konuşmaların ardından Bakan Eker 234 ziraat mühendisini temsilen 15 mühendise göreve başlama tebligatı verdi. Daha sonra Müsteşar Vedat Mirmahmutoğulları, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke ile Genel Müdür Abdullah Kutlu’nun katılımıyla toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi. (Ajanslar)

Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,115 µs