En Sıcak Konular

Timoşenko artık mahkum!

29 Ağustos 2012 15:57 tsi
Ukrayna Yüksek Mahkemesi, Turuncu Devrim'in liderlerinden eski Başbakan Yulya Timoşenko hakkında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle verilen mahkumiyet kararını onadı.

Ukrayna Yüksek Mahkemesi hakimi Aleksandır Elfimov bugün yaptığı açıklamada, Timoşenko hakkında verilen 7 yıl hapis cezasının iptali için herhangi bir geçerli neden bulamadığını söyledi.

Rusya ile 2009 yılında yaptığı doğalgaz anlaşmasında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Timoşenko'nun başvurusu, Yüksek Mahkeme tarafından kabul edilmiş olsaydı dahi, hakkında yeni dava açıldığı ve yeni bir gözaltı kararı verildiği için cezaevinden çıkamayacaktı.

Timoşenko, hakkında açılan diğer davada ise, vergi kaçırma ve 1996-2000 arasında yöneticiliğini yaptığı, doğalgaz konusunda aracılık faaliyetinde bulunan Birleşik Enerji Sistemleri şirketine hükümetçe ayrılmış ödeneği çalma iddiasıyla yargılanıyor.

Yulya Timoşenko, hakkındaki suçlamaların, 2004 yılında iktidardan düşürdüğü rakibi Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in kendisine karşı siyasi misillemesi olduğunu savunuyor.

Timoşenko'nun avukatları tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yapılan başvuru dün Strasbourg'da ele alınmıştı.

Strasbourg'daki duruşmada, ülkesinde tutuklu bulunan Timoşenko'nun ve Ukrayna hükümetinin avukatlarının görüşlerini dinleyen AİHM, kararını daha sonra verecek.

Timoşenko'nun avukatları, müvekkillerinin ülkesindeki duruşmalarda ''haklarının ihlal edildiğini'' ve ''adil bir şekilde yargılanmadığını'' savundu. Hükümetin avukatları ise bu iddiaları reddetmişti.

İngiltere: Temyizin reddedilmesi, hayal kırıklığı yarattı

İngiltere, Ukrayna'nın eski Başbakanı Yulya Timoşenko'nun mahkumiyetinin Ukrayna Yüksek Mahkemesi tarafından onanmasının hayal kırıklığı yarattığını bildirdi.

İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington yaptığı açıklamada, "Yulya Timoşenko hakkında Ekim 2011'de verilen mahkumiyet kararının temyizinin, Yüksek Mahkeme tarafından reddedilmesi hayal kırıklığı yaratmıştır" ifadesine yer verdi.

Ülkesinin, Timoşenko ve diğer muhalif yetkililerle ilgili kararların bağımsız kişilerce verilmesinin önemine daha önce dikkati çektiğini belirten Lidington, İngiltere'nin, Ukrayna'da Ekim ayında yapılacak parlamento seçimlerinde muhalefetin de yer alması konusundaki ısrarını sürdüreceğini kaydetti.

Lidington ayrıca, Ukrayna'nın AB ile "birlik anlaşmasının", bu ülkenin demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlı olduğunu kanıtlayana kadar ilerlemesinin zor olduğunu bildirdi.



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs