En Sıcak Konular

Beşşar Esed'in son katliamı

29 Ağustos 2012 14:18 tsi
Aktivistler, saldırı öncesinde kasabanın tüm giriş ve çıkışları kapatılarak, keskin nişancılarla sivil halkın öldürüldüğünü duyurdu.

Suriyeli aktivistler, nizami ordunun Deraya kasabasında gerçekleştirdiği sokak infazlarının, Mezze Askeri Havaalanı'na saldırı düzenleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarına yönelik yapıldığını, ancak öldürülenlerin çoğunun sivil olduğunu söyledi.

Aktivistler, daha önce nizami ordu mensuplarının bulunmadığı Deraya kasabasında ÖSO'nun rahat şekilde eylemlerini gerçekleştirdiğini belirterek, nizami ordunun kasabaya ÖSO mensuplarının tamamını öldürme niyetiyle girdiğini ileri sürdü.

Nizami ordunun havan topları ve füzelerle kasabayı bombaladığını bildiren bir aktivist, ÖSO'nun saldırılardan önce bölgeden çekildiğini ve öldürülenlerin çoğunun sivil olduğunu kaydetti.

Hamalı bir diğer aktivist ise saldırı öncesinde kasabanın tüm giriş ve çıkışları kapatılarak abluka altına alındığını ve yollara keskin nişancıların yerleştirildiğini aktardı.

Yemek ve acil ihtiyaçlar için sığınaklardan çıkan sivillerin keskin nişancılar tarafından vurulduğunu söyleyen aktivist, kasabadan çıkmaya çalışanların sokak infazına maruz kaldığını ifade etti.

Aktivist, Deraya'da elektriklerin kesildiğini, yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirterek, nizami ordu mensuplarının ilaç depolarını boşalttığını dile getirdi.

Bir başka aktivist de cesetlerin bulunduğu noktalarda nizami ordu mensuplarının konuşlandığını ve cesetlere yaklaşmak isteyen herkese ateş açtıklarını söyledi.

Kaynak: AA



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,069 µs