En Sıcak Konular

PKK'nın yeni üssü Lazkiye

29 Ağustos 2012 12:08 tsi
PKK'nın yeni üssü Lazkiye
Esed ve PKK'nın yaptığı kanlı ittifakın yeni üssü Lazkiye...

PKK Hatay sınırını zorluyor!
 
Bugüne kadar çok açık etmedik ama Hatay'dan iyi haber alıyoruz.
 
Özellikle bölgeye giden arkadaşlarımız Suriye, PKK ve mültecilerle ilgili meselelerde ilginç bazı bilgilere ulaştılar. Bugüne kadar olmuş veya olacak pek çok şeyi onlardan öğrendik. Kimini değerlendirdik, kimini de kendimize sakladık. Zira uluorta konuşulacak veya haber yapılacak konular değildi.
 
Bilen bilir, Yayladağı Türkiye'nin en güney ucudur. Hatay'ın Suriye sınırındaki ilçesidir. Bugün sizinle Yayladağı'ndan edindiğim son derecede enteresan bilgileri paylaşacağım. Bunları okuyunca, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayacak, bu ülkenin üzerinde oynanan oyunların öyle tek başına bir örgüte veya bir dağa indirgenemeyeceğini göreceksiniz. Başlıyorum...
 
Sızma son anda önlendi
 
9 sivil vatandaşımızın can verdiği kahpe Gaziantep saldırısının ardından terör örgütü Hatay'da da infiale yol açacak benzer saldırılar planlıyor. Bunun için, daha önce varlık gösteremediği güney bölgesini hedef seçti. Yayladağı, Altınöz, Reyhanlı hattı PKK'nın giremediği bölgeler.
 
İstihbaratı alan güvenlik güçleri, özellikle Suriye sınırından sızma ihtimaline karşı teyakkuza geçti. Bayramda geçiş bölgesinde pusu kuruldu ve muhtemel bir sızma önlendi.

Örgütün Suriyeli mültecilerin barındığı bölgeleri hedeflediği belirtiliyor. Amacı bölgeye yerleşmek, bu konuda Suriye lideri Beşşar Esed'i pazarlığa zorlamak. Afrin-Kamışlı bölgesinden çok sayıda terör örgütü mensubunun Lazkiye'ye kaydırıldığı bilgisi var. Yine, Esed'in Lazkiye'ye bağlı Kesep bölgesindeki Ermeni köyü Samra'da PKK'ya kamp tahsis ettiği gelen haberler arasında.

Lazkiye yeni terör üssü
 
Bölgeyi PKK'ya açan Esed'in bir amacı da en güvenli bölge kabul ettiği Lazkiye'de kendine bağlı yeni Şebbiha birlikleri oluşturmak. Bu noktada, PKK'dan eğitim desteği de alıyor. Örgüt, Ermeniler'i ve Hatay'dan gelenleri Esed'in ordusu için eğitiyor.
 
PKK'nın Hatay'ın güneyinde barınma şansı yok, amacı bölgede yapacağı eylemlerle Esed'in elini güçlendirmek.
 
Pek konuşulmuyor ama... Yayladağı kampında, ordudan ayrılan Suriyeli bir subayın eşiyle birlikte hayatını yitirdiği ve yangın süsü verilen olay, Esed'e armağan edilen ilk eylemdi. Eylemi, bölgeye mültecilerle giren Esed yanlılarının yaptığı belirlendi. Öyle ki, çadır kamptaki tuvaletlere "Bu Beşşar'a ilk hediyemiz" diye yazdılar.
 
Yine son zamanlarda Suriye sınırında yaşanan sınır tacizleri ile bölge halkının mültecilere karşı kışkırtılmasının arkasında da Esed güçlerinin olduğu belirtiliyor.
 
Tüm bu kara tabloya rağmen içimizi rahatlatacak yegâne şey: Türk güvenlik güçlerinin bu provokasyonun farkında olması ve her türlü tedbirin alındığı bilgisi...
 
Allah bu memleketin ve güvenlik güçlerinin yardımcısı olsun.
 
Tarık Toros / Bugün


Bu haber 1,744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,692 µs