En Sıcak Konular

Adli Tıp: Eruygur o dönemde sağlıklıydı

29 Ağustos 2012 11:44 tsi
Adli TIP, Şener Eruygur'un cezai ehliyet raporu hazırladı. Raporda, Eruygur'un Ayışığı, Sarıkız ve Eldiven darbe teşebbüslerinin planlandığı dönemde cezai ehliyete sahip olduğu tescillendi.

Ergenekon davasının önemli isimlerinden Em. Org. Şener Eruygur hakkında Adli Tıp'tan çok önemli bir rapor çıktı. Adli TIP, Şener Eruygur'un cezai ehliyet raporu hazırladı. Raporda, Eruygur'un Ayışığı, Sarıkız ve Eldiven darbe teşebbüslerinin planlandığı dönemde cezai ehliyete sahip olduğu tescillendi.

Hür Haber sitesinde ayrıntıları yer alan rapora, Eruygur'un bundna sonraki hayatını ve Ergenekon ana davasının seyrini değiştirecek nitelikte.

Rapora göre şu anda 'organik beyin sendromu' hastalığı bulunan Eruygur suç tarihinde cezai ehliyete sahipti. Adli Tıp Gözlem İhtisas Dairesi, Eruygur'un suçun işlendiği dönemde cezai ehliyetinin tam olduğuna karar verdi.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Haziran günü yapılan duruşmada Eruygur'un cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar vermişti.

Sağlık sorunları gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Eruygur, 9 Temmuz günü İstanbul Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Eruygur, Gözlem ve İhtisas Dairesi'nde iki hafta gözlem altında tutuldu.

Uzmanlar, Eruygur'un akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair bir dizi test uygulayıp, ayrıntılı inceleme ve gözlem yaptı.

ÜÇ KEZ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Daha sonra taburcu edilen Eruygur hakkında Gözlem ve İhtisas Dairesi uzmanlarınca hazırlanan raporda Jandarma eski Genel Komutanı'nın, suçun işlendiği iddia edilen dönemde cezai ehliyetinin tam olduğu, fakat şu anda 'organik beyin sendromu' yaşadığı belirtildi. Söz konusu rapor önümüzdeki günlerde yargılamanın devam ettiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Hukukçular raporun, Eruygur'un ceza almasına engel olmayacağını kaydettiler. Bununla birlikte raporun Eruygur'un yeniden cezaevine konulmasına engel olacağı belirtiliyor.

Tutuklu bulunduğu cezaevinde düşerek beyin kanaması geçiren Eruygur sağlık gerekçesiyle tahliye edilmişti. İddianamede Şener Eruygur'un, "silahlı terör örgütü yöneticiliği", "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik etme" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor. (Ajanslar) 

Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,222 µs