En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül: Hüsrana uğrarlar

29 Ağustos 2012 11:15 tsi
Cumhurbaşkanı Gül: Hüsrana uğrarlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , 30 Ağustos Zafer bayramı mesajı yayınladı.

Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, "Birlik ve beraberliğimize asırlardır kimse zarar veremediği gibi bundan sonra da buna yeltenenler hüsrana uğrayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Zafer Bayramı'nın Türk milleti için onur ve gurur günü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye olarak hep birlikte kenetlenerek, bugünü kutlamanın mutluluğunu yaşarken, vatan için canını veren tüm şehitlere minnet duyduklarını, onları rahmetle ve şükranla andıklarını bildirdi.

Gül, millet ve ordunun Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk önderliğinde var olma mücadelesi verdiğini, yokluklar içinde kendisinden kat kat üstün ordulara karşı büyük bir zafere imza attığını anımsatarak, şöyle devam etti:

''Bu eşsiz zaferin tek kaynağı, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancıdır. Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, kurduğumuz devletlerin dünya tarihine yön vermesine imkan sağlamıştır.

Tarih boyunca farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimiz olmuştur. Bin yıldır hoşgörüyü, saygıyı, sevgiyi, birlikte barış içinde yaşama kültürünü en iyi biçimde gösteren bir milletiz. Birlik ve beraberliğimize asırlardır kimse zarar veremediği gibi bundan sonra da buna yeltenenler hüsrana uğrayacaktır.''

Gül, aziz vatan ile vatandaşların huzuru, güvenliği ve esenliği için gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan kahramanların emanetlerine kararlılıkla sahip çıkacaklarına işaret ederek, onların yüce milletin en değerli varlıkları olduğunu belirtti.
Toprakların, canla ve kanla vatan yapıldığını hatırlatan Gül, ''Atalarımız, Cumhuriyet'i kurdular, yakılan yıkılan Anadolu'yu yeniden inşa ettiler ve büyük bir kalkınma hamlesi başlattılar. Bugün bizler de onların mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkanlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir. Büyük hamleler gerçekleştiren Türkiye geleceğe umutla bakmakta ve güvenle yoluna devam etmektedir'' ifadesini kullandı.

aa

Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs