En Sıcak Konular

CHP'li Koç: PKK yeni işverenler kazandı

27 Ağustos 2012 18:35 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Gaziantep'teki bombalı saldırıyla ilgili olarak güvenlik boşluğu, istihbarat zaafı, koordinasyon boşluğu, operasyon yetersizliği bulunduğunu ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, ''Maalesef Türkiye, Ortadoğu'da, Şam'da, Tahran'da, Bağdat'ta stratejik ortaklıktan artık stratejik tehdit unsuruna, stratejik bir düşmana dönüşmüş durumdadır. Bu, Bağdat'tan da Tahran'dan da bu şekilde gözükmektedir, Şam'dan haydi haydi böyle gözükmektedir. Yani PKK yeni işverenler kazanmıştır'' dedi.

CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Koç, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında gazetecilere MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Gaziantep'teki bombalı saldırıyla ilgili olarak güvenlik boşluğu, istihbarat zaafı, koordinasyon boşluğu, operasyon yetersizliği bulunduğunu ileri süren Koç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın istihbarat zafiyeti olmadığını söylediğini, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın ise istihbarat zafiyeti bulunduğunu ifade ettiğini aktardı.

Koç, ''Demek ki AKP içinde bir zafiyet var bu konuda. Zafiyet AKP'nin bünyesinde... Milletvekili ayrı konuşuyor, Başbakan Yardımcısı ayrı konuşuyor. Başbakan böyle günlerde biliyorsunuz, biraz gözyaşı döktükten sonra tatile çıkma konusunda hüner sahibi, o ortamdan uzaklaşıyor'' diye konuştu.

-''PKK'ya Gaziantep bombası ihalesini kim vermiştir?''-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a seslendiğini ifade eden Koç, şöyle konuştu:

''Teröre karşı çözüm bulmak istiyorsanız, bir defa emperyalist ülkelerin taşeronluğunu yapmaktan vazgeçeceksiniz. Elinize tutuşturulan senaryoları CHP'ye onaylatmaya çalışmayacaksınız.

Soru çok açık. Olayın sorumlusu PKK. Peki Gaziantep'te PKK o bombayı kimin ihale vermesiyle patlatmıştır. Bu soruya yanıt gerekiyor. PKK'ya Gaziantep bombası ihalesini kim vermiştir? Kendinden menkul Dışişleri Bakanının derin düşler, hayaller içerisinde yürüttüğü dış politikanın, o strateji yoksunluğunun bir eseri midir bu? Bu ihalenin sahibi kim? İhaleyi veren kim?''

-''PKK yeni işverenler kazanmıştır''-

ABD'deki bazı düşünce kuruluşlarının birtakım stratejik oyunlar sergilediğini dile getiren Koç, ''Maalesef Türkiye, Ortadoğu'da, Şam'da, Tahran'da, Bağdat'ta stratejik ortaklıktan artık stratejik tehdit unsuruna, stratejik bir düşmana dönüşmüş durumdadır. Bu, Bağdat'tan da Tahran'dan da bu şekilde gözükmektedir, Şam'dan haydi haydi böyle gözükmektedir. Yani PKK yeni işverenler kazanmıştır'' dedi.

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terörle mücadele konusunda bir güvercin, bir şahin olduğunu'' iddia eden Koç, ''Başbakan pusulayı kaybetmiş vaziyette. AKP ülkeyi yönetemiyor artık. Bırakın terörle mücadeleyi, ülkeyi yönetemeyen, bir yönetim boşluğu yaratan bir iktidarla ne acıdır ki en kritik döneminde Türkiye karşı karşıya...'' diye konuştu.

-''Bu olayların sorumluluğu, Erdoğan'ın sırtındadır''-

''Arap baharının PKK baharına dönüştüğü'' şeklindeki sözlerini anımsatan Koç, ''Şimdi artık bahar filan da yok. Ortalık yangın yerine döndü'' dedi.

Bu olayların Türkiye'ye sıçratılması için her türlü altyapının hazırlandığını ve bunun giriş kapısının da Hatay olduğunu savunan Koç, şunları kaydetti:

''Biz bu oyunları yaşadık. Biz bu senaryoları gördük. Biz bunun bedelini ödedik. Çok canlar yandı. Türkiye'nin Sünni de olsa Alevi de olsa tüm insanları, kardeşliklerini tüm bu oyun kuruculara rağmen koruyacaklar, bu tuzaklara düşmeyecekler, buna eminiz. Herkesi bu konuda sağduyu sahibi ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu olayların sorumluluğu, Recep Tayyip Erdoğan'ın sırtındadır. Bu olayların vebalinin büyüğü, şehit cenazelerinde gözyaşı akıtan Sayın Başbakana aittir.''

-CHP'den 30 Ağustos'ta alternatif kutlamalar-

19 Mayıs Bayramı'nın, artan terör olayları nedeniyle resmi törenlerden muaf tutulduğunu ifade eden Koç, ''Şimdi de Başkomutanımız hasta. Allah'tan şifa diliyoruz Sayın Gül'e. Başkomutanın rahatsızlığı nedeniyle 30 Ağustos'ta da resmi törenler sönük geçecek gibi bir izlenim alıyoruz'' diye konuştu.

CHP'nin tüm örgütlerine bu konuda bir genelge yollanacağını belirten Koç, tüm CHP örgütlerinin, 30 Ağustos'ta il ve ilçelerde, günün anlamını yaşatacak şekilde alternatif kutlama törenleri düzenleyeceğini söyledi.

-''Meclis'ten kaçan sizsiniz''-

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tartışmaya açtığı 11 maddelik ''Teröre Karşı Ulusal Mutabakat'' önerisine de değinen Koç, ''Bunu Sayın Çiçek, TBMM Başkanı olarak değil, bir milletvekili olarak yayınladığını ifade ediyor. Oysa paragraflara baktığınız zaman bu, sade bir milletvekilince değil, bizzat yürütme organının, hükümetin atölyelerinde kaleme alındığı çok belli bir metin. Şimdi Cemil Çiçek'e bu açıklama yaptırılıyor'' dedi.

Çiçek'in, gazete ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle TBMM'de yaptığı toplantıdaki sözlerini anımsatan Koç, şöyle devam etti:

''İngilizlerin sözü var 'Öğleden sonra günaydın' diye. Bu sözleri biz söyledik Sayın Çiçek. Siz TBMM Başkanıydınız. Yani Suriye olayları ve artan terörün karşısında TBMM'nin bir ulusal dayanışma içine girmesi, bu sorunların görüşülmesi için 14 Ağustos'ta TBMM'yi kim toplantıya çağırdı ve kimler engelledi? Siz TBMM Başkanısınız. Böyle naif, saf bildirileri, hükümetin kaleme aldığı bildirileri, kendiniz yazarak, 'Kendim yazıyorum. Bireysel milletvekili talebim' diye kamuoyuna sunarsanız, size İçtüzük'ün 7. maddesini hatırlatırız. İçtüzük'ün 7. maddesi TBMM Başkanına, gereken hallerde, tatil zamanlarında, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırma hakkı ve yetkisi veriyor. Kullanın o zaman yetkinizi. Bu metni ortaya serip böyle iyi niyet gösterileri yapmanın anlamı yok. Meclis'ten kaçan sizsiniz. Sorunların görüşülmemesi için muğlak ifadelerle, terör reklamı yapılıyor gibi birtakım saçma sapan demagojilerle olayı soğutan sizsiniz. Kendisinin, TBMM Başkanı olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. İçtüzük'teki yetkisini kullansın, TBMM'yi toplantıya çağırsın. Gerekeni de konuşalım.''

-''Türkiye'nin her yeri bizim''-

Balyoz Davası'na da değinen Koç, ''Balyoz Davası'nda bahsedilen balyoz, aslında Türk milletinin kafasına indirilmiştir'' dedi.

''CHP'nin hazırladığı Kürt raporuna ilişkin'' bir soru üzerine Koç, öteden beri böyle bir çalışmaları olduğunu ve bu konuda çeşitli kesimlerle uzun görüşmeler yaptıklarını anımsattı.

Koç, şunları söyledi:

''Eli kanlı terör örgütünün nihai hedefi Türkiye'yi bölmektir. Ayrılıkçı bir örgüttür, nihai hedefi de Türkiye'nin bölünmesidir. Burada saf olmamak gerekiyor. Ama bunun dışında milyonlarca Kürt yurttaşımız yine bu eli kanlı terör örgütünün rehinesi durumundadır. Onların sorunlarının demokrasi yoluyla meşru zeminde, meşru yerde, meşru kurumlar tarafından... Bu sözlerimin her birinin anlamı var. Uzak başkentlerde kapalı kapılar arkasında değil. Meşru zeminde, meşru kurumlar tarafından, siyaset kurumu tarafından, TBMM'de mutlaka ele alınması gerekiyor. PKK'yla mücadele ulusal ve uluslararası hukukun demokratik bir devlete verdiği tüm yetkileri kullanarak amansız bir şekilde sürdürülecektir. Ama araya bir duvar koyuyoruz. Onun dışında böyle bir sorun var. Bu sorunun nedeni, çözümü için de mutlaka siyaset kurumuna çağrımız da ortada. Meşru zeminde TBMM de bu sorunu tüm detaylarıyla tartışmalıdır. Türkiye'nin her yeri bizim. Şemdinli'de gözyaşı varsa ben buna kayıtsız kalamam. Edirne'de bir sıkıntı varsa kalamadığım gibi.''

aa









 

Bu haber 992 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs