En Sıcak Konular

Vahşet

27 Ağustos 2012 08:59 tsi
Vahşet
Beşşar Esed güçleri son dört gündür yoğun ateş altında tuttukları Daraya kasabasında yeni bir katliama imza attı.

Sunni ailelerin evlerini tek tek basan askerler, kadın-çocuk demeden 320 sivili sığınak ve bodrumlarda acımasızca infaz etti.

Suriye'deki katliamların ardı arkası kesilmiyor. Dün bir katliam haberi de başkent Şam yakınlarındaki Daraya kasabasından geldi. Suriye ordusu Daraya'nın güney batısındaki sünnilere ait evleri tek tek bastı. Kadın ve çocukları öldüren askerler eli silah tutabilecek yaştaki erkekleri ise götürdüğü sığınak ve bodrum katlarında acımasızca infaz etti. Esed güçlerinin çekilmesinin ardından acı bilanço ortaya çıktı. Bölge halkı bodrum ve sığınaklardan 320 ceset topladı. Cesetler kamyonetlere taşınarak açılan toplu mezarlara götürüldü. Onlarca metrelik çukurlara dizilen cesetler, üzeri kefenle ve çiçeklerle örtülerek defnedildi. Suriye devlet televizyonu fazla bir bilgi vermeden katliamı 'Daraya terörist artıklarından temizlendi' diye duyurdu.

YAKIN MESAFEDEN ATEŞ AÇTILAR


Muhalifler internettende bir camide yanyana yatırılmış ceset gösteren görüntüler yayınladı. Yaşamını yitirenlerin çoğunun, yakın mesafeden baş ve göğüslerine açılan ateş sonucu öldüğü iddia ediliyor. Saldırının, ordunun Şam'ın güneyindeki mahallelerini geri almak için gerçekleştirdiği büyük operasyonun parçası olduğu belirtiliyor. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, Cumartesi günkü çatışmalarda toplam 183 kişinin öldüğünü açıkladı.

 İBRAHİMİ DE ÇARE DEĞİL

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahtar el-İbrahimi'nin 2 Eylül'de Kahire'de bir araya geleceği, Suriye krizine siyasi çözüm bulunması görevinde başarılı olması için İbrahimi ile birlikte çalışılacağı açıklandı. Ancak uzmanlar Kofi Annan'ın görevini devralan İbrahimi'nin de 'katliam sürecini uzatmaktan bşka bir işe yaramayacağını' belirtiyor.

yenişafak

Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs