En Sıcak Konular

Hedef aslında neresiydi şüphesini bitiren gerçek

27 Ağustos 2012 08:42 tsi
Hedef aslında neresiydi şüphesini bitiren gerçek Gaziantep'te 4’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği bombalı araçla yapılan saldırının hedefinin Şehit Kamil Karakolu olduğu ve teröristlerin çok iyi bir keşif sonucu bombalı aracı çekici ile karakolun önüne getirme planını yaptıkları ortaya çıktı.

Şehit Kamil karakolu’nun önüne hergün çekiciyle suça karışmış araçlar getiriliyordu. Teröristler keşif yaparken bunu farkedip, dikkat çekmez düşüncesiyle bombalı aracı çekiciyle karakol önüne gönderdiler.

GAZİANTEP’TE 4’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği bombalı araçla yapılan saldırının hedefinin Şehit Kamil Karakolu olduğu ve teröristlerin çok iyi bir keşif sonucu bombalı aracı çekici ile karakolun önüne getirme planını yaptıkları ortaya çıktı. Hırsızlık, ceza, trafikten men ve çeşitli suçlara bulaşmış araçların çekiciyle Şehit Kamil Karakolu’nun önüne sık sık getirildiği öğrenildi.
 
Vatandaş yaralarını sarıyor
 
Saldırının olduğu bölgedeki vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. Kırılan camlar onarılıyor, şarapnel parçalarıyla delik deşik olan balkonlarındaki biberler yenileriyle değiştiriliyor. Terörün mesajını elinin tersiyle iten sokak sakinleri, ortak duygularını camlara sessizce astıkları Türk Bayraklarıyla dile getiriyor. Cansız bedenleri kanlar içinde kaldırımlara düşen çocuklar için ise mahallede hatimler çoktan bitirilmeye başlanmış.
 
Amacına ulaşmadığının göstergesi
 

Patlama sonrasında hasar gören binalarda yoğun bir şekilde tamirat gözden kaçmıyor. İnsanlar günlük yaşantılarına devam ediyor. Terörün tedirginlik oluşturmasına izin vermeyeceğini söyleyen mahalleli, balkonlarda biberlerini kurutmaya, çocuklarını karakolun bahçesine oyuna göndermeye devam edeceklerini söylüyor.  Karakol bahçesinde oynayan çocuklar terörün amacına ulaşamadığını gösterirken, patlamayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.
 
Çekici ile araç getirmek rutin iş
 

Hırsızlık, ceza, trafikten men ve çeşitli suçlara bulaşmış araçların çekiciyle Şehit Kamil Karakolu’nun önüne sık sık getirildiği öğrenildi. Bomba yüklü aracın çekici planıyla getirilmesinde de bunun göz önüne alındığı belirtiliyor. Şehit Kamil Karakolu’ndan edindiğimiz bilgiye göre; araçtan şüphelenilmemesinin sebebi sık sık çekiciyle araç getiriliyor olması. Ancak çekiciyle getirilen araçların evrakları ve neden getirildikleri de kısa süre sonra karakola ulaşmış oluyor.
 
Uzun süre keşif yapıldığının işareti
 
PKK’nın aracı bıraktıktan hemen sonra patlatması da aracın plakasından karakolda sorgu yapılmasına fırsat tanınmaması olarak yorumlanıyor. Tüm bunlar, terör örgütünün saldırı noktasını seçerken çok iyi ve uzunr süreli keşif çalışması yaptığının işareti olarak gösteriliyor. Aracın karakolun tam önüne park ettirilmemesinin sebebi ise Korutürk Caddesi’nde o saatte yaşanan yoğun trafik. Nöbetçi polis memurunun çekiciyi ileriye yönlendirmesinin sebebi trafiğin engellenmemesi.
 
O PATLAMAYA ALMİNA’NIN MİNİK BEDENİ NASIL DAYANSIN
 
Arabanın kaputu 7. katta bulundu

 
OLAY yerinden delil olabilecek parçaların toplanmasıyla ilgili Emniyet raporu da patlayıcının gücünü ortaya koyuyor. Şarapnel parçalarının ve çivilerin binaların camlarını, cam çerçevelerini delip geçtiği, bazı duvarlarda çatlamaya neden olacak açılmalara neden olduğu belirtiliyor. “Azim 2 Apartmanı” hasarın ağır hissedildiği yerlerden biri. Apartman sakinleri asansörlerinin bile patlamanın etkisiyle hasar gördüğünü ifade ederek “deprem oldu sandık” dedi. İçinde 2’si çocuk 4 kişinin yanarak can verdiği beyaz renkli Şahin marka otomobilin kaputu olay yeri inceleme ekipleri tarafından 6 katlı Azim-2 Apartmanı’nın çatısına bulundu. O aracın içinde 10 aylık bebek Almina Melisa, 1 yaşındaki kuzeni Sevgi Gülperi İnanç, babası Er Fikret Aker ile annesi Duygu Aker hayatlarını kaybetmişti. Apartman sakinleri, “Çatıda neler yoktu ki, arabanın kaputundan başka çok sayıda parça da indirildi” dedi.

star


Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,369 µs