En Sıcak Konular

Erdoğan: Kader birliği yaptığımızın önemli göstergesi

26 Ağustos 2012 13:44 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi ile Anadolu'yu yurt edinen kahraman milletin, Çanakkale Savaşı ve İstiklal Savaşı ile bu toprakların ebediyen vatan olarak kalacağını bütün dünyaya ilan ettiğini belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Zafer Haftası dolayısıyla mesaj yayımladığı bildirildi.

Zafer Haftası dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerin, birlik ve beraberliği pekiştirmesini dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Zorlu bir coğrafyada yaşayan aziz milletimiz, tarih boyunca nice çetin sınavlardan geçmiş, dünyanın en güçlü ordularıyla çarpışmış ve büyük zaferler kazanarak tarihin akışına yön vermiştir.

Malazgirt Zaferi ile Anadolu'yu yurt edinen kahraman milletimiz, Çanakkale Savaşı ve İstiklal Savaşı ile bu toprakların ebediyen bizim vatanımız olarak kalacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

İstiklal Savaşı'nın nihai neticesini aldığımız Dumlupınar'daki Büyük Zafer, aziz milletimizin tarih boyunca yaşadığı en parlak zaferlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır' anlayışıyla 26 Ağustos'ta Kocatepe'de başlatılan taarruz, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'daki Meydan Muharebesi ile kesin bir zafere ulaşmış, akabinde mukaddes vatanımız bütünüyle düşmandan arındırılmıştır.

Malazgirt'ten Dumlupınar'a kadar ortaya konan mücadeleler, esasen, ne kadar büyük zorluklara göğüs gerdiğimizin, ne kadar büyük bedeller ödeyerek millet haline geldiğimizin, kader birliği yaptığımızın en önemli göstergesidir.

Bu toprakları vatan kılmak için ödenen bedeller, bütün nesiller tarafından bilinmeli, hatırlanmalı ve asla unutulmamalıdır. Zira, bugünkü Cumhuriyetimizin temelleri şehitlerimizin ve gazilerimizin verdiği destansı mücadeleler, ödediği bedeller sayesinde atılmıştır.

Onun için tarihi önemi haiz bu Zafer Haftası'nda, büyük bedeller karşılığında bizlere bağımsız bir vatan armağan eden ecdadımızı, şehit ve gazilerimizi; kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Zafer Haftası'nı kutluyor, düzenlenecek etkinliklerin, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün mensuplarını ve vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.''

aa

Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs