En Sıcak Konular

PKK BDP'yi kapattırmak istiyor

26 Ağustos 2012 13:35 tsi
PKK BDP'yi kapattırmak istiyor HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Demir, gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı.

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Demir, PKK'nın halklar arasında savaş çıkması için şiddetin dozunu artırdığını söyledi.

Demir, "PKK, BDP'nin kapatılmasını istiyor." dedi.
 
HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Demir, gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı. Gaziantep'teki bombalı saldırının, düpedüz bir terör eylemi olduğunu ifade eden Demir, "Bombalanan çocukları gördüğümüz zaman hepimizin yüreği dağlanıyor. Su saldırıyı kınıyorum. Bu saldırıların Kürt halkının hakları ile bir ilgisi yoktur. Bunu iyi kavramak gerekir." dedi.
 
PKK DEMOKRASİYİ SEVMİYOR
 

Demokratik adımların atılmasının PKK’nın işine gelmediğini anlatan Fehmi Demir, “Son dönem yaşanan gelişmeler gösteriyor ki PKK’nın mantığı bugün DEP mantığına dönmüştür. Niye? Çünkü kaos ortamı, PKK'nın işine yarıyor. DEP mantığında da bu vardır.” diye konuştu.
 
PKK’lılar ile BDP’lilerin kucaklaşmasını değerlendiren Demir, PKK’nın tercihin BDP’nin kapatılmasına doğru gittiğine işaret etti. Demir, BDP’nin kapatılması durumunda, terör örgütü PKK’nın 'bakın, bir partiye bile tahammül etmiyorlar. Kürtlerin demokratik anlamdaki arayışlarına izin vermiyorlar. O nedenle biz halk savaşını başlatalım' şeklinde açıklama yapacağına dikkat çekti. Örgütün hedeflediği halk savaşının bu topraklarda yaşanmayacağının altını çizen HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı, “Bu Şemdinli macerası da bir yerde Kürt halkına zarar verdi.” dedi.
 
“KCK’NIN İL YÖNETİCİLERİ MİT MENSUBU”
 
“KCK’da elma ile armut birbirine karıştı.” diyen Fehmi Demir, suçlu ile suçsuzun ayırt edilmeden insanların gözaltına alındığını savundu. Bu durumun Kürt kamuoyuna farklı yansıdığını dile getiren Demir, şu değerlendirmelerde bulundu: “Eğer, PKK’nın şahin politikalarına hizmet etmek istiyorsanız, 1990 yılındaki gibi toplar, herkesi içeri atarsınız. Ama bir şey daha var KCK operasyonlarında. KCK’nın MİT tarafından yönetildiği neden gizleniyor? Tamam, MİT müsteşarını ayırıyorsunuz, peki neden diğer MİT’çileri deşifre etmiyorsunuz? 1000’e yakın MİT’çiden bahsediliyor. İl temsilcilerinin onlar olduğu ifade ediliyor. Bunu neden topluma şeffaf bir şekilde açıklamıyoruz? Ergenekon soruşturması bir türlü Kürt coğrafyasına neden kaydırılmıyor? Niye Ergenekon’un Kürt coğrafyasındaki ayakları çıkarılmıyor? Kürt meselesinde hala Ergenekon benzeri şeylere mi ihtiyaç duyuyoruz? Bu onu gösteriyor. Halen bunu MİT’le çözeceğimize inanıyoruz. Barışçı demokratik çözüm şudur: Her şeyi açık bir şekilde konuşmak gerekiyor. Bu hükumetin görevi bunları açık bir şekilde ifade etmektir.”
 
“SALDIRILARDA SURİYE ETKİSİ VAR”
 
Türkiye’de son dönemde yapılan saldırılarda Suriye’nin etkisinin olduğunu belirten Fehmi Demir, Türkiye’nin olumlu siyaset üretmesi durumunda şiddet politikalarının Kürt halkında karşılık bulmayacağına işaret etti: “Türkiye şunu kavramak zorunda. Yıllardır yaşadığı bu bölgede gene Kürtlerle bir arada yaşayacak. Artık Ortadoğu coğrafyasındaki Kürtlerin hakları veriliyor. Türkiye’de kendi içindeki sorunu Kürtlerle birlikte çözecek mi? Bize göre, kendi içimizde bu sorunu çözebiliriz. Eşit ve kardeşçe bir arada yaşayabiliriz, ama bunun için açık ve net politikalar üretmek gerekiyor. Bu, PKK’nın elindeki şiddet politikasının gerekçelerini ortadan kaldıracaktır. Böyle bir durumda, PKK'nın savundukları toplumda karşılık bulmayacaktır. PKK bu aşamada ya kendini dönüştürecek ya da tasfiye olacaktır. Bu yapılmazsa, PKK'nın şiddet politikaları toplumda karşılık bulur. Kürt genci de birilerinin söylediklerine inanmak zorunda bırakılır.”
 
“TERÖR TEHLİKESİ İLE BAZI EMELLER GERÇEKLEŞTİRİLMEK İSTENDİ”
 
Demir, terör tehlikesi ile bir korku iklimi oluşturularak bazı emellerin gerçekleştirilmek istendiğinin altını çizdi. Geçmişte komünizm korkusu, şeriat korkusu gibi konularla toplumun yönetilmek istendiğine dikkat çeken HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Demir, korku ile toplumu yönetmeyi gelenek haline getiren derin devletin, her meseleyi bu tema üzerinden işleyip, insanları yönettiğini vurguladı. PKK'nın böyle bir ortamda ortaya çıktığına dikkat çeken Demir, "Bu korku iklimi ile toplum baskı altında tutuldu. İnsanlar, milliyetçi düşünce etrafında saf bağlayarak halklar arasında duygusal bağların koparılmasına neden olundu." dedi.
 
KÜRT MESELESİNE BAKIŞTA GERİLEME VAR
 
Hükumetin Kürt meselesine bakış açısında bir gerileme olduğunu savunan Demir, terör olayları ile Kürt halkının taleplerinin ayrı ayrı değerlendirmek gerektiğini ifade etti. Kürt sorununun çözümü konusunda ciddi adımlar atılmasını isteyen Fehmi Demir, şöyle devam etti: "Bugün, AK Parti'ye destek verenlerin yüzde 80’i kendi haklarından vazgeçtiği için oy vermiyor. Önemli bir kesimi PKK’dan korktuğu için destek veriyor. Demokrasi geliştikçe, Kürt halkının tercihleri de değişecektir. Kürt halkı, baskıcı otoriter yönetimlere destek vermez. Bu konuştuklarımız ne yazık ki çatışmalardan dolayı maalesef tartışılmıyor. Ölümün ve kanın olduğu yerde diyalog söz konusu olmuyor çünkü."
 
"SURİYEDEKİ KÜRTLERİN TALEPLERİNİ DIŞİŞLERİ'NE İLETTİM"
 

Suriye’deki muhalif Kürtlerin görüşme taleplerini Dışişleri Bakanlığı’na ilettiğini ifade eden Demir, bu görüşme talebinin bankalıkça reddedildiğini açıkladı. Muhalif Kürtlerin, terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunan PYD’nin dışındaki Kürtler olduğunu belirten Demir, “Görüşmek ve kendi dertlerini anlatmak istiyorlardı. Ama ne yazık ki bu görüşme sağlanamadı. Bana kalırsa bu eksik bir politik bakıştır. Eskiye takılıp kalırsanız, bu sorlarınızı çözemezsiniz.” şeklinde konuştu.

cihan




 

Bu haber 964 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,744 µs