En Sıcak Konular

Zafer yürüyüşü başladı

26 Ağustos 2012 10:38 tsi
Büyük Taarruz etkinliği kapsamında Afyonkarahisar'da Türk Orduları'nın yürüdüğü güzergahta Zafer Yürüyüşü başladı.

Afyonkarahisar'da, Büyük Taarruz'un 90. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şuhut'ta, Çakırözü köyünden Türk Orduları'nın yürüdüğü güzergahta Zafer Yürüyüşü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından başlatıldı.

Zafer Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Şuhut Belediyesi tarafından organize edilen ''Zafer Yolu Kültür Sanat Şenlikleri ve Zafer Yolu Yürüyüşü'' kapsamında, Şuhut Stadı'nda etkinliğin tamamlanmasının ardından, katılımcılar Zafer Yürüyüşü için Çakırözü köyüne geçti.

Çakırözü köyünde Türk Sİlahlı Kuvvetleri Bandosu'nun marşları seslendirmesinin ardından, ''Kocatepe Belgeseli'' konulu film gösterimi yapıldı. Daha sonra yürüyüş parkuruna geçildi ve burada lazer gösteri ile havai fişek gösterisi yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 90 yıl önce 25 Ağustos'u 26'sına bağlayan gece, Atatürk ve silah arkadaşlarının, zafer yolundan Kocatepe'ye yürüdüklerini ve sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Türk ordusunu büyük taarruza başladığını belirterek, şöyle konuştu:

''Bu taarruz, bir milletin var olma taarruzuydu, düşman hatları kısa zamanda kahraman askerlerimiz tarafından aşılarak 27 Ağustos'ta Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtarıldı ve işgal kuvvetleri İzmir'den denize döküldü. Anadolu'yu bizlere kazandıran Malazgirt Zaferi de bu döneme denk geliyor. Bu vatanı, hürriyetimizi, istiklalimizi bize kazandırmak için canlarını seve seve feda ettiler. Gençler, biz de onlara layık evlatlar olmamız için gece gündüz çalışmamız lazım. Atatürk'ün emrettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine ülkemizi taşımak gerekiyor. Bunun için şevk ve heyecanla çalışmak, birlik ve beraberliğimizi kardeşliğimizi muhafaza etmeliyiz. Gençliğimize güveniyoruz, gençliğimize ümitle bakıyoruz. Büyük zaferimiz kutlu olsun.''

Konuşmanın ardından, Bakan Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, kara, hava, deniz ve jandarma kuvvet komutanlıklarının temsilcileri, diğer protokol üyeleri ile farklı illerden gelen üniversite öğrencileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe geçti.

aa

Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,657 µs