En Sıcak Konular

Türkiye neden saldırı altında?

24 Ağustos 2012 09:09 tsi
Türkiye neden saldırı altında? ''Almanya-İngiltere-İsrail üçgeninde tek bir amaç var...''

Konuya girmeden bazı detayları sizlere aktarmak istiyorum;

1- Dünyanın birincil enerji tüketimi; % 35 petrol, % 29 kömür, % 25 doğalgaz... Fosil yakıtların dünya enerji tüketimi içinde toplam payı % 89.
 
2- İspatlanmış petrol yataklarının % 55’i Ortadoğu’da, % 78’i OPEC ülkelerinde.

3- Dünya genelinde petrolün % 55’ini tüketen OECD ülkelerindeki ispatlanmış petrol yatağı dünya genelinin % 7’si civarında.

4- İspatlanmış doğalgaz yataklarının % 54’ü üç ülkede; % 24 Rusya, % 16 İran, % 14 Katar. Dünya doğalgaz arzının % 50’sini tüketen OECD ülkelerinin kaynakları sadece % 10.

5- Dünya nüfusunun % 20’sini barındıran OECD ülkeleri toplam enerjinin % 50’sini tüketiyorlar, Çin toplam enerjinin % 17’sini tek başına tüketiyor.
 
6- Petrol ithalatında % 23 ile Avrupa ilk sırada yer alırken, petrol ihracatında Rusya % 14 ile ilk sırada.

7- Avrupa tükettiği petrolün % 86’sını, doğalgazın ise % 65’ini ithal ediyor. Avrupa’nın ithalat yaptığı en büyük kaynak Rusya.

8- Avrupa’nın 2011 yılı toplam enerji tüketimi 1,75 milyar ton petrole eşdeğer. Bu tüketimin % 40’ı petrol, % 25’i doğalgaz, % 16’sı kömür, % 12’si nükleer enerji, % 5’i hidroelektrik, % 4’ü yenilenebilir enerji.

9- AB tükettiği petrolün % 30’unu Rusya’dan ithal ederken, kullandığı doğalgazın % 32’sini Rusya’dan sağlıyor.

10- AB’nin ortalama enerji dışa bağımlılığı % 55 düzeyindeyken, bazı ülkelerin sadece Rusya’ya bağımlı olma oranları % 50’nin üstünde.

11- Avrupa ülkelerinin ister öz kaynak, ister ithal olsun “gaza bağımlı” olma oranları da çok yüksek. Finlandiya yüzde 100, Slovakya yüzde 100, Yunanistan yüzde 84, Polonya yüzde 63, Fransa yüzde 23, Almanya yüzde 40, İtalya yüzde 32.
 
12- 2023 yılında AB kullanacağı petrolün % 93’ünü, doğalgazın % 77’sini ithal edecek. Bu oranlar 2030 yılında petrol için % 95’e, doğalgaz için % 84’e çıkacak.

13- Rusya 510 milyon ton petrol üretimi ile dünya genelinde ilk sırayı alırken, ürettiği petrolün % 30’unu doğrudan AB ülkelerine satıyor.

14- Doğalgaz bağımlılığında AB ülkeleri içinde ilk sırayı Almanya alırken, ikinci sırada İtalya geliyor.

15- 2023-2030 dönemine kadar dünya genelinde 25 trilyon dolar enerji yatırımı yapılmaz ise, başta AB ülkeleri olmak üzere birçok ülke büyük bir darboğaz ile karşı karşıya kalacak.

16- AB ülkelerinde 20’nin üzerinde farklı merkezde Gazprom ortaklık kurarken, Gazprom’un işlettiği yüksek basınçlı doğalgaz boru hattı 160 bin km’ye ulaşmış durumda.
 
Sevgili dostlar, bu verilere dikkatli bakınca çok net bir gerçek ortaya çıkıyor; 2023-2030 dönemine kadar ekonomik kriz hariç sadece “enerji dinamiklerinde” bile “giderek daha kötü duruma düşecek” ve “parçalanma süreci hızlanırken” YENİ DÜNYA DENKLEMİ içinde yer alamayacak bir Avrupa var...
 
Avrupa süratle “bağımlı hale” gelirken ve “ekonomik zorluklar-bağımlı olma-yaşlanan nüfus” gibi etkilerle “gücünü kaybederken”, gittikçe güçlenen Rusya ve her anlamda “bağımsız bir güç olma” yoluna giren Türkiye göze çarpıyor. 2023 yılında 2,5 trilyon dolar milli gelir, 3 nükleer santral ile “bağımsız hale gelmiş”, petrol-gaz kaynaklarına yakın hatta “geçen-geçecek boruları” kontrol edecek bir Türkiye, geleceği sorgulayan Almanya-İngiltere-İsrail için tam bir “felaket”! Bu gerçeklere “bölgede hareket kabiliyeti olan en büyük askeri güç olma” detayını da ekleyin, GÖRÜNTÜ çok açık ve kesin hatlara sahip...

Sonuç: Almanya-İngiltere-İsrail üçgeninde tek bir amaç var; Türkiye’yi 2003’te çıktığı 2023 yolundan döndürmek! Bu yoldan döndüremezler ve eskisi gibi “içine kapatıp, ekonomik-siyasal” dinamikleri, “yerleştirdikleri” medya ve “işbirlikçiler” ile kontrol altına alamazlarsa “onlar adına” durum VAHİM!

Son söz: Bu ittifakın ve alt dinamikler sebebi ile bu “birliğe” destek verenlerin tek bir parolası var; “Erdoğan’ı yıprat, Hükümeti durdur, eskisi gibi bir Türkiye yaratmaya çalış”! Bu yolda kullandıkları ilk “araç” terör örgütleri. Zor ve safları çok daha sık hale getirerek birlikte durmamız gereken bir 11 yıllık sürece girdik... Daha yolun başındayız, terör, finansal manipülasyon, medya saldırıları ve daha birçok pis oyuna hazır ve bu süreçte güçlü olmalıyız... 2023’e vardığımızda “YENİ DÜNYA DENKLEMİ içinde parlayan bir yıldız” olacağız...

Not: Amerika bu “oluşumun” tamamen dışında ve devlet politikası olarak bölgede Türkiye ile olmayı seçen bir eğilimi var. Bu yolda özellikle Avrupa yok olurken, ABD ile “yapabileceklerimizi” doğru sorgulamalı ve ABD-Türkiye-Rusya üçgenini doğru oturtmalıyız...


Yiğit Bulut / Star






 

Bu haber 2,708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,352 µs