En Sıcak Konular

İsrail'de Lieberman mektubu krizi

23 Ağustos 2012 22:04 tsi
İsrail'de Lieberman mektubu krizi İsrail Savunma Bakanı Barak, Liberman'ın mektubunun İsrail Hükümeti'nin görüşünü yansıtmadığını ifade etti

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın, ''Mahmut Abbas'ı barışın önünde bir engel olarak nitelendirerek Filistin'de seçime gidilmesi ve başka bir başkan seçilmesi'' görüşünün İsrail Hükümeti'nin resmi görüşü olmadığını söyledi.

Barak, Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Liberman'ın Uluslararası Ortadoğu Dörtlüsü'ne (ABD, BM, Avrupa Birliği ve Rusya) gönderdiği ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı barışın önünde engel olarak nitelendiren mektubu şiddetle eleştirerek, Liberman'ın yürüttüğü siyasetin yanlış olduğunu ve İsrail'in çıkarlarına hizmet etmediğini söyledi.

İsrail'in kendisi dışındaki yönetimlerin seçimlerine müdahale etmesinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Barak, ''Liberman'ın mektubunda dile getirdiği görüşler, İsrail Hükümeti'nin resmi görüşünü yansıtmıyor'' ifadesini kullandı.

Öte yandan hükümet kanadından gelen tüm eleştirilere rağmen Liberman bugün İsrail radyosunda yaptığı konuşmada, Abbas'ın yürüttüğü politikanın Hamas ve diğer silahlı örgütlerin yürüttüğü terör faaliyetlerinden daha tehlikeli olduğunu savundu.

Filistin Kurtuluş Örgütü'nde İcra Komitesi Üyesi ve Başmüzakereci Saib Ureykat ise Liberman'ın açıklamalarının ''Abbas'ın öldürülmesi yönünde bir tahrik'' olduğunu ileri sürdü.

Ureykat,  yaptığı açıklamada, ''İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron, Yaser Arafat'ın öldürülmesi yönünde tahrik edici sözler söylemiş ve Arafat öldürülmüştü. Liberman'da aynı şekilde davranıyor'' diye konuştu.

Liberman, Uluslararası Ortadoğu Dörtlüsü'ne gönderdiği mektupta, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı barışın önünde engel olarak nitelendirmiş, yeniden seçime gidilerek Abbas'ın yerine başka bir başkan seçilmesini istemişti.



Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,812 µs