En Sıcak Konular

BDP'li Tuğluk: Sarılmak suç değil

23 Ağustos 2012 13:52 tsi
Terör örgütü PKK'lılarla kucaklaşanlar arasında yer alan BDP'li Aysel Tuğluk'a göre kucaklaşma suç değilmiş.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Şemdinli’de PKK’lılar ile sarılmaları konusunda, "Bu görüntülerden dolayı affetmiyorum. Aysel Tuğluk’un teröristlerle buluşmasını hazmedemem, özür dilerse affederim" sözlerine DTK Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk tepki gösterdi.
 
DTK Başkan Yardımcısı Tuğluk, Başbakan Yardımcısı Arınç’ın, PKK’lılara sarılmaları konusunda, "Affetmiyorum, özür dilese afederim" sözlerini ise şöyle yanıtladı:
 
 "Ben sarılmalar konusunda bir suç işlediğimi düşünmüyorum, ortada bir suç yok. Biz gerillayı da doğru anlamalıyız. Biz gerillayı anlamadığımız için mesele ortada duruyor. Terörist dediğimiz için 30 yıldır memleketin ne hale geldiği ortada. PKK bir sonuçtur. O nedenleri ortadan kaldırmadığımız sürece PKK’yi bitirseniz bile 10 tane PKK çıkar. Bu koşullar, bu nedenler Kürt sorununun bir sonucudur. Yani böyle görmek lazım. Şemdinli 30 yıldır Kürt siyasal mücadelesinin geldiği yeni bir aşamadır. Bunu doğru tanımlamak gerekiyor."
 
 ARINÇ, TUĞLUK’A NE DEMİŞTİ?
 
 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aysel Tuğluk’un PKK’lılarla çekilen fotoğraflarına değinerek, bu görüntülerden dolayı Tuğluk’u affetmediğini söyledi. BDP Milletvekili Aysel Tuğluk, CNN Türk’ü arayarak Arınç’ın programını izlediğini belirtip Arınç’a, "O arkadaşları eğer dağdan getirmiş olsaydık o arkadaşlara ne olacaktı" diye sorulmasını istedi. Arınç ise sorulan bu soruya, "Aysel Tuğluk’u bu görüntülerden dolayı affetmiyorum. Aysel Tuğluk’un teröristlerle buluşmasını hazmedemem, özür dilerse affederim. Habur’u Sayın Tuğluk’a hatırlatmak isterim, eğer olay propagandaya çevrilmeseydi, o kişiler ailelerinin yanında olacaktı" dedi.

bugün


Bu haber 887 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs