En Sıcak Konular

Savcı 10 şehit için düğmeye bastı

22 Ağustos 2012 18:36 tsi
Şırnak'ın Uludere ilçesinde 9 asker ve 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu kazaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi...

Uludere Kaymakamlığı'na vekalet eden Beytüşşebap Kaymakamı Selim Baydaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Betonpınar üs bölgesinden Gülyazı köyüne gitmekte olan askerleri taşıyan Mehdi Tosun yönetimindeki 73 M 0117 plakalı sivil minibüsün Gülyazı köyü yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybederek devrilmesi sonucu 9 asker ve 1 köy korucusunun şehit olduğunu hatırlatarak olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını söyledi.
 
Bu arada, Uludere Cumhuriyet Savcılığı'nca da olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.
 
Şehit Çiller toprağa verildi
 
Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Uzman Onbaşı Atakan Çiller (24), Düziçi ilçesinde toprağa verildi.
 
Şırnak'tan askeri uçakla Adana Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, karayoluyla Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.
 
Burada helallik alınması ve duaların okunmasının ardından şehit Uzman Onbaşı Çiller'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, Düziçi İrfanlı Camisi'ne getirildi.
 
Buradaki törene baba Ejder Çiller (60), anne Eşe Çiller (56), kardeşleri, yakınları ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 10. Tanker Üst Komutanı Tuğgeneral Serdar Gülbaş, Osmaniye İl Garnizon Komutanı Albay Ersin Kaya, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Osmaniye İl Müftü Vekili Halit Avcı'nın, şehitliğin önemini vurgulayan konuşmasının ardından şehit Çiller'in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Çemiçi Mezarlığı'nda toprağa verildi. 
 
Şırnak'ın Uludere ilçesinde dün Betonpınar üs bölgesinden Gülyazı köyüne gitmekte olan askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 asker ve 1 geçici köy korucusu şehit olmuştu.
 
Şehit korucu toprağa verildi
 
Öte yandan, helikopterle Gülyazı Tugay Komutanlığı'na getirilen şehit köy korucusu Mehdi Tosun'un cenazesi, yakınları tarafından alınarak evine götürüldü. Tosun'un naaşı cenaze namazının kılınmasının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
 
Törene askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
 
aa


Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,821 µs